Reguli noi. Notele din liceu nu mai contează la admiterea în facultate VIDEO

Ministerul Educaţiei a schimbat regulile de înscriere la facultate a absolvenţilor de liceu care au obţinut şi diploma de bacalaureat. Cu trei luni înaintea înscrierilor, Ministerul Educaţiei a decis să schimbe regulile, astfel încât notele din liceu să nu mai conteze. Acum, universităţile care organizează admitere pe bază de dosar trebuie să găsească o altă metodă de a selecta absolvenţii de liceu.

RomaniaTV.net
27 mart. 2012, 06:36
Reguli noi. Notele din liceu nu mai contează la admiterea în facultate VIDEO

Unii elevi nu sunt de acord, iar decizia i-a luat prin surpindere. „Cred că era mai bine să se ia în calcul şi media din liceu pentru că am tras la unele materii să iau note bune şi pe baza mediei să intru la o facultate mai bună”, a spus un elev.

Profesorii spun că modificarea ar duce la o mai bună selecţie a viitorilor studenţi. „Din punctul de vedere al elevilor nu e benefică pentru ei. Din punctul meu de vedere, mi se pare corect că se face o selecţie riguroasă”, a spus o profesoară.

Reprezentanţii universităţilor spun că ideea este bună, dar a venit într-un moment prost, după ce facultăţile au stabilit deja modul în care se va face admiterea.

„Exista o parte pozitivă şi anume mediile ar fi putut să varieze de la un liceu la celalalt nu neaparat reflectând în mod obiectiv calitatea absolvenţilor. Singura problemă este că anunţarea acestei modificări se face dincolo de termenul consacrat de 6 luni înaintea admiterii”, a declarat Florina Mohanu, director de comunicare ASE.

Reprezentanţii universităţilor care fac admitere pe dosar trebuie acum să găsească o altă modalitate de concurs şi asta pentru că, pentru cei mai mulţi, media din liceu reprezenta chiar şi 50% din media finala.