Reguli noi pentru turiștii care merg la plajă. Localnicii sunt extrem de revoltați și amenință că vor da autoritățile în judecată

În plin sezon estival, o nouă regulă pentru turiștii care merg la plajă a stârnit revoltă mai ales în rândul localnicilor, ce amenință că vor da în judecată autoritățile.

17 aug. 2023, 21:43
Reguli noi pentru turiștii care merg la plajă. Localnicii sunt extrem de revoltați și amenință că vor da autoritățile în judecată
Reguli noi pentru turiștii care merg la plajă.

Reguli noi pentru turiștii care merg la plajă. Unii operatori care activează pe coasta Adriaticii din sudul Italiei au decis să le interzică turiștilor să aducă mâncare şi băutură la plajă.

Citește și În ce condiţii îţi poţi plimba câinele pe plajă, fără să fii amendat. Noi reguli pentru posesorii de animale de companie

Reguli noi pentru turiștii care merg la plajă

Revoltați de această măsură despre care spun că este de-a dreptul stupidă, localnicii, dar și turiștii au decis să se adreseze instanţelor de judecată.

Între timp, operatorii au început să își intensifice controalele pe plaje, în căutarea turiștilor și localnicilor care își aduc propria mâncare de acasă.

Asociaţia locală D’Urso a intervenit în acest caz și a subliniat că reglementarea impusă de operatori are ca scop constrângerea turiștilor să achiziționeze mâncare de la restaurantele de pe plajă.

„O duminică obişnuită la plajă în Bari costă în jur de 250 până la 300 de euro de familie. Preţul unei salate se apropie de 25 de euro, iar plajele gratuite sunt din ce în ce mai puţine. Dacă, în plus, începem să le interzicem oamenilor să aducă mâncare, am mers deja prea departe”, au transmis reprezentanții asociației.

Chiar dacă turiștii și localnicii le-au declarat război, operatorii economici care au impus această măsură spun că, de fapt, controalele nu sunt chiar atât de stricte.

„Nu permitem lăzi frigorifice mari, pentru adunări de grup(…)Picnicurile nu sunt permise aici. Dar dacă aduceţi o gustare, o băutură sau o ladă frigorifică mică, vom închide ochii”, a declarat Michele Colella, managerul Lido Calarena.

Revolta localnicilor și a turiștilor a fost accentuată de un incident relatat de jurnaliștii de la cotidianul La Reppublica în care trei familii ce şi-au adus gustări pentru propriul picnic au fost ameninţate, în condițiile în care au plătit pentru şezlonguri şi o umbrelă. Unul dintre membrii acestei familii a declarat că a fost literalmente intimidat de operator.

„Când am deschis pungile cu mâncare, am fost abordaţi şi ameninţaţi de membri ai personalului. Aceştia ne-au spus: Luaţi mâncarea pe care aţi adus-o sau vă vom da afară”, au declarat turiștii.

Citește și Amenzi de 36.000 de euro, dacă dai muzica tare pe plajă. În ce țară se aplică această măsură