Reguli noi pentru turiştii care merg la plajă. Obiceiul care te poate costa 750 de euro

Autorităţile spaniole au impus noi reguli pentru turiştii care merg la plajă. Aceştia riscă amenzi uriaşe dacă îşi instalează umbrela de soare și își rezervă în acest fel locul, dar după aceea pleacă în oraș.

24 iul. 2022, 19:10
Reguli noi pentru turiştii care merg la plajă. Obiceiul care te poate costa 750 de euro

Reguli noi pentru turiştii care merg la plajă, în Spania. Aceştia riscă amenzi de până la 750 de euro dacă nu renunţă la obiceiul de a-şi rezerva locul pe plajă.

Reguli noi pentru turiştii care merg la plajă în Spania. Se dau amenzi de 750 de euro

Citeşte şi Plaja din România cu apa turcoaz. Turiştii sunt impresionaţi: „Exact ca în Grecia”

Pe lângă amenda de 750 de euro, cei care îşi instalează umbrela de soare și șezlongul pe plajă și își rezervă în acest fel locul, dar după aceea pleacă în oraș, riscă să rămână şi fără lucruri. Acestea vor fi confiscate de poliţiştii care patrulează de-a lungul plajelor spaniole.

De asemenea, o serie de alte reguli au fost impuse de autorităţi, pe plajele din Spania. De exemplu, începând cu data de 8 iulie, turiştii nu mai au voie să fumeze pe plaja din Barcelona. Această regulă se aplica deja în alte zone din Spania, cum ar fi Majorca.

Turiştii nu vor mai avea voie nici să folosească săpunul și șamponul în timp ce se scaldă în mare. Acest obicei este ilegal pe în Spania, din cauza daunelor pe care le pot provoca produsele mediului, potrivit Digi24. 

O noup regulă ce poate părea un pic ciudată a fost introdusă la Vigo, în Galicia. Aceasta prevede ca turiștii să fie amendați cu 750 de euro dacă urinează în mare.

De asemenea, pe unele plaje din Spania este interzis să se facă grătare, iar în San Sebastian, petrecăreții care încearcă să înoate în mare după câteva pahare de alcool vor trebui să achite factura pentru propria salvare.

Citeşte şi Plaja cu nisip fin din România pentru un weekend relaxant. Se ajunge la ea în trei ore