Reguli pe care trebuie să la știi neapărat dacă vrei să călătorești! Cele mai bizare obiceiuri întâlnite de turiști

Cei care sunt pasionați de călătorii, trebuie să știe că în unele dintre cele mai populare destinații turistice vor fi impuse reguli noi, extrem de stricte. Iată despre ce este vorba.

26 dec. 2023, 17:39
Reguli pe care trebuie să la știi neapărat dacă vrei să călătorești! Cele mai bizare obiceiuri întâlnite de turiști

După perioada pandemiei de Sars-Cov2, sectorul turismului a avut extrem de mult de suferit. Oamenii au început să simtă o doză foarte mare de scepticism în ceea ce privește călătoriile în străinătate. Totuși, se pare că în ultima vreme există o revenire la normal. Deși numărul turiștilor este mai mic decât în trecut, se observă o dorință crescută pentru călătorii.

Citește și: Silviu Prigoană, despre infidelitatea în cuplu: „Dacă nu vrei să te sinucizi, te duci pe Athos și te faci călugăr”

Regulile impuse în timpul pandemiei au afectat milioane de turiști, fiind interzise călătoriile în locuri aglomerate. Cu toate că au trecut aproape doi ani de la impunerea acestor reguli, turismul pare să-și revină treptat.

În perioada Sărbătorilor de Iarnă, lumea a profitat de timpul liber și a optat pentru vacanțe în destinații speciale. Mulți au încercat să recupereze vacanțele pierdute, ceea ce a condus la supraaglomerarea unor orașe.

Datorită fenomenului cunoscut sub numele de supraturism, mai multe orașe au fost nevoite să impună reguli stricte. Chiar dacă nu toate sunt pe placul turiștilor, aceștia trebuie să le accepte dacă vor să se simtă bine în destinațiile respective.

De anul viitor, cei care își aleg Portofino ca destinație de vacanță trebuie să știe care sunt noile reguli caree vor fi impuse. Din 2024 nu li se va permite să stea prea mult într-un singur loc, inclusiv pentru a face selfie-uri. Au fost delimitate anumite zone în care staționarea este interzisă, iar încălcarea acestor reguli atrage o amendă de 270 de euro.

Sardinia a fost prima destinație care a modificat regulile pentru turiștii. Limitarea timpului de ședere și a numărului de turiști au devenit o normă care trebuie respectată. În plus, pe plajele celebre, cum ar fi Pelosa, turiștii nu mai au voie să aducă prosoape, ci trebuie să folosească covorașe speciale pentru a evita adunarea excesivă de nisip.

În Italia, începând cu anul viitor, turiștii care vizitează Veneția trebuie să respecte un set de reguli datorită fenomenului de supraturism. Autoritățile au impus limite privind numărul de vizitatori, iar cei care ajung în oraș vor fi supuși unei taxe suplimentare.

Portugalia are, de asemenea, reguli stricte pentru turiști. Pe plajele din această țară, nu este permisă ascultarea muzicii la volum maxim, iar încălcarea acestei reguli poate atrage amenzi de 36.000 de euro. De asemenea, pe plajele portugheze, există zone special amenajate pentru jocurile cu mingea, iar cei care le ignoră risca amenzi semnificative.

Citește și: SFÂNTUL ȘTEFAN 2023. Obiceiuri care aduc sănătate celor dragi și împăcarea celor certați. De ce e bine să dăruiești o icoană care-l înfățișează pe Întâiul Mucenic