Reguli pentru starea ta de bine

Haideţi să fim oneşti cu noi înşine. Oricât de mult ne dorim să fim părinţi buni, veseli, echilibraţi, să ne ocupăm de copil ca la carte, şi fizic şi sufleteşte, dacă avem un stres, suntem supăraţi, îngrijoraţi, dominaţi de ceva, se alege praful de starea noastră de bine. Automat nu prea suntem de mare folos nici copilului, căci acea dominantă care ne sâcâie va bâzâi la nesfârşit în mintea noastră ca un disc stricat, oricât de ok am vrea noi să părem.

RomaniaTV.net
01 mart. 2013, 07:12
Reguli pentru starea ta de bine

Primul lucru bun pe care îl putem dărui copilului nostru este să avem grijă de starea noastră de bine. Să o analizam, să o cultivăm, să identificăm ce ne supără, de ce ne supără şi să facem ceva în acest sens! Până la urmă, asta înseamnă să nu ne complacem în starea de victimizare şi să ne asumăm răspunderea propriilor vieţi şi trăiri. Dacă putem proceda aşa, beneficiul e dublu: întâi, ne îmbunătăţim vizibil starea de suflet zilnică; în al doilea rand, copilul creşte zi de zi cu un model de părinte responsabil de propria sa stare. El va învăţa că „starea de bine este în tine” şi aceasta este una din moştenirile de baza pe care i le putem oferi pentru viaţa plină de provocări ce îl aşteaptă.

Înveţi să ACCEPŢI ceva, schimbându-ţi ATITUDINEA faţă de acel ceva

În viaţă nu întâmplarea în sine este bună sau rea, ci atitudinea noastră faţa de ea. Ceea ce pe noi ne enervează, pe altul îl lasă indiferent iar pe altă persoană chiar o mulţumeşte.

Fiecare dintre noi suntem suma punctelor noastre de vedere, a atitudinilor proprii şi a credinţelor ce ne domină încă din copilarie. Totul este relativ în funcţie de persoană implicată. Nici viaţa nu e bună sau rea, nici oamenii din jur nu sunt buni sau răi. Ei sunt aşa cum alegem noi să îi privim. Atitudinea este totul. Viaţa doar există pur şi simplu.

Citeşte continuarea pe sfatulparintilor.ro.