Reguli pentru un tată de fetiţă! Ce trebuie să faci pentru ca fiica ta să te iubească mai mult

Dacă eşti tată de fetiţă, trebuie să respecţi câteva reguli pentru a o ajuta să îi fie mai uşor în viaţă şi să te iubească mai mult.

RomaniaTV.net
25 iun. 2020, 11:04
Reguli pentru un tată de fetiţă! Ce trebuie să faci pentru ca fiica ta să te iubească mai mult

1. Iubește-i mama:

Iubește-o atât de mult și de frumos, încât fetița ta își va dori să aibă parte de aceeași iubire. Fii un exemplu pentru ea și arată-i că bărbații pot oferi momente de tandrețe, respect, înțelegere și răbdare. Uită-te cu mândrie la mama ei și acum și peste 10 ani, căci e femeia care ți-a dăruit ceva neprețuit.

2. Fii eroul ei:

Ai grijă să fii prezent tot timpul. Urmărește-i primii pași, încurajeaz-o, învaț-o să meargă pe bicicletă, ascult-o când are ceva de spus, ai răbdare, fii blând și ferm când este nevoie. Anii vor trece și-ți va părea rău dacă lași timpul să treacă pur și simplu. Fetița ta crește în fiecare zi, așa că nu amâna să o înveți să meargă pe bicicletă.

3. Fii un exemplu pentru ea:

Pe lângă datoria de tată pe care o ai, va trebui să-i oferi un exemplu pentru viitorul ei bărbat, așa că pune-ți întotdeauna întrebarea: Dacă fetița mea ar avea un bărbat ca mine, oare eu aș fi de acord cu relația lor? Atât de simplu este! Ai grijă să o înveți cât de important este să se facă respectată de ceilalți și că merită din plin să fie iubită.

4. Oferă-i primul colier:

Când veți sărbători un eveniment important, oferă-i primul colier și spune-i fără teamă cât de mult îți iubești copilul.

5. Spune-i da:

Va veni o zi când poate îți va cere un animal de companie. Tu spune-i da. E posibil să te ignore o perioadă și toată atenția ei să se focuseze pe animal, însă gândește-te că tot ce a învățat de la tine va aplica pe noul ei prieten. E modul ei de a-și asuma responsabilitățile. Implică-te și tu, oferă-i ajutorul și mergeți în parc împreună.

6. Învaț-o să danseze:

Și bine ar fi să începi încă de când e un bebeluș. Nu aștepta până la nunta ei să dansezi pentru prima dată cu copila ta. Prostiți-vă împreună.

7. Du-o la pescuit:

Poate că nu o să reușească mari performanțe, dar ai răbdare cu ea și explică-i totul în detaliu. Să nu râzi de stângăcia ei, ci să ai răbdare. Va trece timpul și într-o zi, aceste momente vor deveni prețioase.

8. Spune-i că e frumoasă:

Nu uita să-i apreciezi noii cercei sau coafura pe care mama ei tocmai i-a făcut-o, iar fetița ta se va transforma într-o femeie încrezătoare.

9. Învaț-o să schimbe un bec:

Sigur că vei fi tot timpul alături de ea, dar totuși trebuie să o înveți cum să schimbe un bec. Va veni momentul când va pleca de lângă tine. Nu-ți face griji, tot ce o înveți acum va fi prezent în viața ei și tot timpul. Va zâmbi frumos când își va schimba becul singură: „Noroc cu tata!”

10. Las-o să se descurce:

Dragă tată de fetiță, ai grijă să fii acolo pentru ea. Iubește-o, oferă-i protecție, susține-o, din când în când las-o să se descurce singură, chiar dacă îți va fi greu!

Sursă: totuldespremame.ro