Regurgitări vs. vărsături ale bebeluşului. Află când ar trebui să te îngrijorezi

Orice proaspată mămică este îngrijorată în momentul în care puiuţul ei elimină laptele abia supt. De fiecare dată când vine ora suptului ţi se strânge sufletul la gândul că puiul tău mănâncă zdravăn şi, la scurtă vreme varsă, îţi provoacă zeci de îngrijorări şi întrebări fără răspuns.

RomaniaTV.net
08 oct. 2013, 07:05
Regurgitări vs. vărsături ale bebeluşului. Află când ar trebui să te îngrijorezi

Exista mai multe cauze pentru care ai parte zilnic de hainute ude si de patut patat, unele mai serioase si altele pentru care nu ar trebui sa te ingrijorezi.

Orice mamica trebuie sa stie ca exista doua modalitati de elimiare a laptelui pe gurita: regurgitarile si varsaturile. Aproximativ 40% din nou-nascutii sanatosi regurgiteaza frecvent, imediat dupa ce au mancat. Regurgitarile sunt absolut normale si nu influenteaza cresterea, pe cand varsaturile sunt, in general, semne ale unei greseli de alimentatie care il pot afecta pe cel mic.

Iata ce ar trebui sa stii despre regurgitari si despre varsaturi pentru a scapa de ingrijorarile zilnice.

1. Regurgitarile

– Reprezinta eliminarea spontana pe gurita si fara efort a unor cantitati mici de lapte

– Atata timp cat regurgitarile nu sunt abundente, copilul creste in greutate si nu sufera in acest sens

– Regurgitarile apar atunci cand stomacelul este prea plin sau cand copilasii elimina aerul pe care trebuie sa-l scoata dupa ce au mancat

– Exista si situatii in care regurgitarile sunt abundente, sistematice si au loc de mai multe ori, dupa mai bine de o ora de la fiecare masa

– Pentru ca regurgitarile pot provoca in timp arsuri dureroase pe esofag, incearca sa-i dai bebelusului tau sa manance mai des si mai putin. Ridica-l pe cel mic de fiecare data dupa ce a mancat si ajuta-l sa ragaie. Imediat dupa masa, culca-l pe burtica sau pe spate, pe o salteluta ridicata spre cap ca sa nu se sufoce daca regurgiteaza.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.