Regurgitări vs. vărsături. Când să te îngrijorezi?

Regurgitari, varsaturi? Orice proaspata mamica este ingrijorata in momentul in care puiutul ei elimina laptele abia supt. De fiecare data cand vine ora suptului ti se strange sufletul pentru ca gandul ca puiul tau mananca zdravan si, la scurta vreme varsa, iti provoaca zeci de ingrijorari si intrebari fara raspuns. Exista mai multe cauze pentru care ai parte zilnic de hainute ude si de patut patat. Unele mai serioase si altele pentru care nu ar trebui sa te ingrijorezi.

RomaniaTV.net
06 aug. 2018, 20:13
Regurgitări vs. vărsături. Când să te îngrijorezi?

Orice mamica trebuie sa stie ca exista doua modalitati de elimiare a laptelui pe gurita: regurgitarile si varsaturile. Aproximativ 40% din nou-nascutii sanatosi regurgiteaza frecvent, imediat dupa ce au mancat. Regurgitarile sunt absolut normale. Ele nu influenteaza cresterea. In schimb, varsaturile sunt, in general, semne ale unei greseli de alimentatie. Ele il pot afecta pe cel mic.

Iata ce ar trebui sa stii despre regurgitari si varsaturi pentru a scapa de ingrijorarile zilnice.
1. Regurgitarile
– Reprezinta eliminarea spontana pe gurita si fara efort a unor cantitati mici de lapte

– Atata timp cat regurgitarile nu sunt abundente, copilul creste in greutate si nu sufera in acest sens

– Regurgitarile apar atunci cand stomacelul este prea plin sau cand copilasii elimina aerul pe care trebuie sa-l scoata dupa ce au mancat

– Exista si situatii in care regurgitarile sunt abundente, sistematice si au loc de mai multe ori, dupa mai bine de o ora de la fiecare masa

– Pentru ca regurgitarile pot provoca in timp arsuri dureroase pe esofag, incearca sa-i dai bebelusului tau sa manance mai des si mai putin. Ridica-l pe cel mic de fiecare data dupa ce a mancat. Ajuta-l sa eructeze. Imediat dupa masa, culca-l pe burtica sau pe spate, pe o salteluta ridicata spre cap. Acest lucru il ajuta sa nu se sufoce daca regurgiteaza.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.