Reînscrierea copiilor la grădiniţe se va face până pe 17 aprilie

Copiii care frecventează grădiniţa pot fi reînscrişi de părinţi, pentru anul şcolar următor, până pe 17 aprilie, a anunţat Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Locurile libere în urma reînscrierilor vor fi afişate pe 18 aprilie.

03 apr. 2014, 13:43
Reînscrierea copiilor la grădiniţe se va face până pe 17 aprilie

Înscrierea copiilor nou-veniţi în grădiniţe se va face între 23 aprilie – 30 mai (prima etapă), iar în 3 iunie vor fi afişate locurile libere, potrivit Agerpres. Etapa a II-a de înscriere în grădiniţe va avea loc între 4 iunie – 4 iulie, iar afişarea locurilor libere se va face în 8 iulie.

Înscrierile la grădiniţă pot continua şi după 8 iulie în limita locurilor rămase libere. IŞMB va asigura monitorizarea activităţilor de înscriere şi reînscriere„, a declarat, joi, purtătorul de cuvânt al IŞMB, Marian Banu.

Pentru asigurarea transparenţei procesului de reînscriere/înscriere conducerile unităţilor de învăţământ preşcolar vor afişa la vedere capacitatea instituţiei, numărul de copii aprobat în planul de şcolarizare pentru anul viitor, dar şi criteriile generale stabilite de Consiliul de Administraţie pentru înscrierea copiilor. De asemenea, vor fi afişate la vedere numărul de copii reînscrişi sau înscrişi zilnic din totalul disponibil.

CITEŞTE ŞI: Pedeapsa la grădiniţă: cum şi când se aplică