Reîntâlnire emoţionantă: căţeluşa Pip a călătorit 160.000 km pentru a-şi regăsi stăpânii, după luni întregi în care au fost despărţiţi

Zoe şi Guy Eilbeck au fost nevoiţi să-şi lase căţeluşa în Carolina de Sud, la începutul pandemiei, ei trebuind să plece de urgenţă în Australia, ţara lor de origine. Familia Eilbeck a avut la dispoziţie mai puţin de 48 de ore pentru a părăsi continentul american, înainte ca SUA să-şi închidă graniţele. Din cauza regulilor dure privind transportul animalelor de companie în Australia, aceştia s-au văzut nevoiţi să o părăsească pe Pip, potrivit CNN. 

RomaniaTV.net
03 sept. 2020, 12:16
Reîntâlnire emoţionantă: căţeluşa Pip a călătorit 160.000 km pentru a-şi regăsi stăpânii, după luni întregi în care au fost despărţiţi

Înainte ca Zoe, Guy şi cei doi copii ai lor să se întoarcă la Sydney, aceştia au lăsat-o pe Pip în grija unei prietene, sperând că o vor putea recupera curând. Din păcate, noua stăpână a lui Pip avea deja doi câini la fermă şi nu a putut-o ţine pe Pip pentru multă vreme. A fost rpeluată, însă, de o iubitoare de animale din oraşul Hillsborough. 

În tot acest timp, familia Eilbeck se lupta cu birocraţia australiană privind transportul animalelor de companie din SUA în Australia. Din cauza restricţiilor de călătorie, Zoe nu s-a mai putut întoarce în SUA dupa Pip. Dar Pip a reuşit să ajungă singură în Australia pentru marea reîntâlnire cu stăpânii.

Citeşte şi Modul unic prin care un profesor a rămas în memoria elevilor: „Nu am făcut niciun minut din materia pe care o preda. Eram supefiaţi”

O asociaţie pentru protecţia animalelor a ajutat-o pe Pip să ajungă cu avionul în Los Angeles, apoi în Auckland, în Noua Zeelandă. În tot acest timp, toţi cei implicaţi în călătoria căţeluşei au urmărit cu emoţie zborul în care se afla Pip.

Căţeluşa a ajuns cu bine în Auckland, iar odată ajunsă acolo a trebuit să intre în carantină pentru 10 zile înainte de a fi îmbarcată în avionul către Melbourne. Dar Pip mai avea de trecut un obstacol. Statul Victoria şi-a închis graniţele din cauza creşterii alarmante a cazurilor COVID-19, iar Pip nu a mai putut ajunge în Sydney. Din fericire, fratele lui Zoe locuia în Melbourne şi a fost de acord să o gîzduiască pe Pip pentru o eprioadă.
 
Cu fiecare zi care trecea, căţeluşa devenea tot mai celebră. Astfel, compania Virgin Australia a decis să-i susţină aventura, ajutând-o să ajungă la Sydney, la  stăpânii săi. S-au regăsit după cinci luni de despărţire.