Relaţia la distanţă: Sfaturi pentru a rămâne împreună când sunteţi departe unul de celălalt

Într-o perioada turbulentă din punct de vedere economic, locurile de muncă se împuţinează de la luna la luna din cauza faptului că tot mai multe companii îşi opresc activitatea. În aceste condiţii, o detaşare cu locul de muncă nu poate fi refuzată chiar dacă eşti căsătorit şi trebuie să faci faţă unei relaţii la distanţă.

RomaniaTV.net
01 ian. 2014, 21:30
Relaţia la distanţă: Sfaturi pentru a rămâne împreună când sunteţi departe unul de celălalt

Mai mult, unele cupluri decid să caute un loc de muncă în fără oraşului sau chiar în afară ţării. Este adevărat că, în general, o relaţie la distanţă are toate şansele să se încheie rapid din cauza multor factori. Nu de puţine ori citim de soţii care s-au despărţit din cauza faptului că unul dintre ei avea un loc de muncă peste hotare, iar relaţia la distanţă n-a mers. Dacă însă te afli în această situaţie şi crezi că relaţia voastră este pe cale să se încheie din cauza distanţei ar fi bine să te mai gândeşti o dată înainte de a lua o decizie pe care mai târziu s-o regreţi.

Cum noi nu avem cifre oficiale în această situaţie apelăm încă o dată la americani: 700.000 de cupluri căsătorite au o relaţie la distanţă fără probleme. Nimeni nu spune că lucrurile sunt simple, însă nici imposibile, iată 5 sfaturi care te vor ajută cu siguranţă:
 
Regulile exacte precum şi ce aşteptări aveţi unul de la celălalt ajută o relaţie la distanţă

Nu lăsaţi lucrurile la voia întâmplării faceţi un plan. Diferenţa dintre un cuplu care reuşeşte să aibă o relaţie la distanţă şi altul care se destramă poate fi sintetizată în doar două cuvinte: reguli clare. 70% dintre cuplurile care n-au anticipat schimbările presupuse de o relaţie la distanţă şi nu şi-au făcut un plan de răspuns la acestea s-au despărţit în mai puţin de 6 luni. Cel mai important punct este: suntem sau nu monogami?

Puteţi decide împreună o serie de reguli pe care trebuie să le respectaţi cu sfinţenie. Cel mai bine este să le scrieţi. Printre acestea aţi putea trece: să nu călcaţi strâmb, să vorbiţi la telefon sau să trimiteţi mail cel puţin o dată pe zi şi să va vedeţi cel puţin o dată la două luni. Dacă veţi respectă aceste reguli sigur veţi reuşi.

Citeşte mai mult pe sfatulpărinţilor.ro.