Relaxarea restricţiilor în Capitală. Restaurantele şi cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacol se redeschid de astăzi la 30% din capacitate

Astăzi este ziua în care se ridică restricțiile în Capitală după scăderea semnificativă a infectărilor. Se redeschid sălile de spectacol, cinematografele, restaurantele şi cafenelele din Bucureşti la 30% din capacitaterestaurantele, cinematografele si teatrele. Vor rămâne închise cluburile sau discotecile deoarece rămâne în vigoare restricţia de noapte. Între orele 22.00 - 05.00, bucureştenii vor puta ieşi din case doar cu un motiv bine întemeiat, prezentat într-o declaraţie pe propria răspundere.

03 mai 2021, 08:42
Relaxarea restricţiilor în Capitală. Restaurantele şi cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacol se redeschid de astăzi la 30% din capacitate
Relaxarea restricţiilor în Capitală. Restaurantele şi cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacol se redeschid de astăzi la 30% din capacitate

Relaxarea restricţiilor în Capitală s-a produs din noaptea de duminică spre luni. Restaurantele şi cafenelele, cinematografele şi sălile de spectacol se redeschid de astăzi la 30% din capacitate, conform ultimei decizii a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti. Decizia este valabilă pentru următoarele două săptămâni, iar la finalul intervalului CMSUB se va reuni din nou şi în funcţie de rata de incindeţă va lua noi decizii.

Citeşte şi: Bucureştiul a ieşit din scenariul roşu. Ce restricţii rămân în vigoare de luni

Relaxarea restricţiilor în Capitală. Iată care sunt noile reguli de luni în Bucureşti:

  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și în interiorul altor spații publice închise care au acoperiș, plafon sau tavan și care sunt delimitate de cel puțin doi pereți, indiferent de faptul că sunt construcții cu caracter temporar sau permanent, este permisa în intervalul orar 6.00-22.00, fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
  • Activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă în intervalul orar 06.00-22.00 fără a depăși 30% din capacitatea maximă.
  • Este permisă prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţiile special destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, precum și în spațiile publice dacă au un tavan și un singur perete cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 6 persoane la o masă, dacă sunt din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului sănătăţii, ministrului economiei, antreprenoriatului şi turismului şi al preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
  • Este permisă prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.
  • Nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.
  • Activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu excepția desfășurării activității de comercializare a biletelor de tip LOTO, pariuri și loz, cu respectarea măsurilor de protecție sanitară.
  • Organizarea şi desfăşurarea activităţii cu publicul în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 30% din capacitatea spațiului.
  • Este interzisă organizarea şi desfăşurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice şi private sau a altor evenimente culturale.

Autorităţile reamintesc că „este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice”.

Citeşte şi: Studiu britanic: O singură doză de Pfizer nu protejează împotriva noilor tulpini SARS-CoV-2


loading...
Partenerii noștri