RELU FENECHIU a demisionat din PNL. Adomniţei, posibilul său succesor la conducerea filialei Iaşi a partidului

RELU FENECHIU a fost condamnat, joi, definitiv, la cinci ani de închisoare cu executare în Dosarul Transformatorul. Înainte de a se preda la IJP Iaşi, unde va rămâne în arest preventiv până la primirea mandatului de executare a pedepsei, Relu Fenechiu a demisionat din Partidul Naţional Liberal. Locul său în fruntea organizaţiei judeţene Iaşi a partiduui ar putea fi luat de Cristian Adomniţei.

30 ian. 2014, 17:13
RELU FENECHIU a demisionat din PNL. Adomniţei, posibilul său succesor la conducerea filialei Iaşi a partidului

Relu Fenechiu a demisionat din PNL, cererea sa de ieşire din partid fiind înregistrată la Secretariatul General al formaţiunii politice.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul Transformatorul.

Completul de cinci judecători, condus de Livia Stanciu, a respins joi recursul lui Relu Fenechiu şi a menţinut pedeapsa de 5 ani dată anterior de un alt complet de la instanţa supremă. Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după detenţie.

Fostul ministru al Transporturilor s-a predat, joi seară, la sediul IJP Iaşi, el urmând să stea în arest preventiv până la sosirea mandatului de executare a pedepsei.

Cristian Adomniţei, posibilul succesor al lui Fenechiu la conducerea filialei judeţene a PNL

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, ar putea fi succesorul deputatului Relu Fenechiu la conducerea filialei judeţene a PNL.

În luna februarie era programată organizarea de alegeri interne pentru desemnarea noii conduceri a filialei.

Secretarul general PNL Iaşi, Marius Dangă, a declarat că pentru PNL condamnarea deputatului Relu Fenechiu la 5 ani de închisoare cu executare reprezintă o lovitură grea, dar lucrurile vor reintra în făgaşul normal întrucât „filiala este unită”.

Marius Dangă crede că la conducerea filialei, cel mai probabil, se va afla actualul preşedinte al filialei municipale a PNL Iaşi, preşedintele Consiliului judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei.

„Oricum noi, filiala Iaşi a PNL, aveam şi avem această caracteristică de a fi unită şi sunt convins că vom găsi soluţii în continuare. În februarie era programată să se desfăşoare o conferinţă teritorială care ne va da un nou lider pentru următorii patru ani. Cu siguranţă Cristian Adomniţei este cel îndreptăţit să preia filiala. Nu am văzut vreun alt pretendent la funcţie”, a spus secretarul general al PNL Iaşi.