Relu Fenechiu, detalii despre viaţa din închisoare: Cu ziare la cafea şi pui la rotisor

Fostul lider PNL Relu Fenechiu duce o viața relaxantă față de traiul celorlalți deținuți. El stă în celulă separată de restul condamnaților, este abonat la presă din Iași și primește câte o cafea în fiecare dimineață.

06 ian. 2016, 10:03
Relu Fenechiu, detalii despre viaţa din închisoare: Cu ziare la cafea şi pui la rotisor

În Penitenciarul Vaslui, acolo unde a fost mutat la mijlocul anului trecut, fostul ministrul al Transporturilor, Relu Fenechiu, beneficiază de un tratament preferenţial.

Citeşte şi: Fostul ministru Relu Fenechiu, ELIBERAT din ÎNCHISOARE de Crăciun

Dimineața, acesta primește de la gardieni o cafea și ziarele din Iași. La cafea stă la discuţii cu fostul prefect de Iaşi, Radu Prisecaru, și el încarcerat în celula lui Fenechiu.

În plus, cât a stat închis la Iaşi acesta era singurul deţinut care mânca pui la rotisor, iar acum de sãrbãtori a fost singurul deţinut din Penitenciarul Vaslui care a avut o permisie de trei zile, potrivit Vremea Nouă.

Fostul ministru al Transporturilor a avut un regim mai special la Penitenciarul Vaslui, fiind considerat “vulnerabil”. Din aceasta ipostază a beneficiat de o camerã de patru persoane unde locuia doar cu fratele sãu, condamnat în acelasi dosar si primea mâncarea în camerã. De când a ajuns şi fostul prefect liberal, Radu Prisecaru la Vaslui, Fenechiu s-a mutat cu acesta.

Din închisoare, Fenechiu conduce partidul, prin intermediu lui Marius Bodea, un liberal, uns de Fenechiu la Aeroport din Iași. Bodea vine destul de des în vizitã la fostul ministru. Ca frecventã a vizitelor acesta este pe locul doi dupã soția lui Fenechiu, conform Vremea Nouă.

Acesta vine si preia de la Vaslui ordinele lui Relu pentru partid, dar si mesajele publice. Un astfel de moment s-a consumat acum un an de zile, când la inaugurarea pistei de 1.400 de metri a aeroportului din Iasi, unde sef este Bodea, după ce mitropolitul Moldovea a transmis mesajul Preafericitului Părinte Daniel, acesta a luat microfonul si a citit ce i-a dictat Fenechiu la puscărie.

Citeşte şi: INVENŢIILE lui Relu Fenechiu în puşcărie: Stingător auto cu senzor şi microhidrocentrală plutitoare

Relu Fenechiu s-a abonat în închisoare la Ziarul de Iaşi, conform Vremea Nouă.

Fostul ministru a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în ianuarie 2014. Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul „Transformatorul”, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei.

Conducerea filialei locale a PNL Iași a luat act cu stupoare de așa zisele informații apărute în cotidianul „Vremea Nouă” din Vaslui. Sub titlul „Cum trăiesc politicienii corupți din pușcărie: cu ziare la cafea și pui la rotisor”, cotidianul publică o serie de minciuni, dezinformări, speculații care aduc atingere gravă imaginii PNL Iași. Este un șir întreg de calomnii care, din păcate, s-au răspândit pe site-uri, bloguri și chiar pe paginile online ale unor ziare cu audiență națională.

PNL Iaşi neagă influenţa lui Fenechiu

PNL Iași constată că se încearcă fabricarea unei realități paralele, după tehnici primitive de dezinformare, se precizează într-un comunicat. 

„Sub pretextul unor declarații pe surse, cotidianul respectiv acreditează ideea că Relu Fenechiu ar conduce PNL Iași din pușcărie și că, mai mult, ar primi vizite din partea membrilor de bază ai filialei locale. Aceste afirmații sunt 100% mincinoase și sunt parte a unui joc murdar.

Conducerea filialei județene a PNL Iași respinge cu fermitate aceste derapaje de la normele deontologice ale profesiei de jurnalist, de la rolul și menirea presei. Liderii PNL nu îl vizitează, nu se sfătuiesc cu el, nu primesc ordine sau sugestii – pe scurt: nu este nicio legătură între planurile noastre politice și persoana fostului președinte. PNL Iași nu mai are vreun fel de legătură cu fostul președinte Relu Fenechiu”.