Relu Fenechiu, dezvăluiri din închisoare: Am stat în celulă cu deţinuţi homosexuali, am vopsit singur baia

Relu Fenechiu face dezvăluiri despre viaţa în închisoare. Fostul ministru al Transporturilor a povestit că a vopsit singur baia din celulă şi că a fost închis alături de mai mulţi deţinuţi homosexuali. 

02 mart. 2015, 06:50
Relu Fenechiu, dezvăluiri din închisoare: Am stat  în celulă cu deţinuţi homosexuali, am vopsit singur baia

Totodată, fostul ministru liberal spune că vrea să se întoarcă în politică după eliberare. 

Relu Fenechiu s-a plâns în nenumărate rânduri de condiţiile de detenţie din Penitenciarul Iaşi. Fostul ministru a fost însă transferat vineri la Penitenciarul Vaslui, una dintre cele mai moderne închisori din România.

În această închisoare, Relu Fenechiu are parte de condiţii, demne de un hotel. Închisoarea din Vaslui este nou construită, iar detinuţii încarceraţi dispun de dormitoare civilizate. Niciunul dintre ele nu are mai mult de patru paturi, de asemenea fiecare este dotat cu televizor, cu băi proprii, apă caldă.

Citeşte şi: Relu Fenechiu, condamnat în dosarul Transformatorul, transferat la Penitenciarul Vaslui

Fiecare etaj al clădirii este dotat cu sală de mese şi săli de recreere, în plus nu lipsesc nici sălile de curs, bibliotecă, un magazin alimentar si săli de sport, toate amenajate şi complet utilate.

Transferul lui Relu Fenechiu s-a realizat abia după ce reprezentanţii închisorii ieşene au schimbat regimul de executare a pedepsei din închis în semideschis. Penitenciarul Iaşi nu are regim de executare semideschis, fapt ce a dus la necesitatea transferării lui Fenechiu.

Acum, Relu Fenechiu are dreptul de a se deplasa neînsoţit în interiorul închisorii şi va putea şi să iasă din penitenciar pentru a munci, lucru nepermis în cazul fostului său regim de executare. 

În penitenciarul ieşean, Relu Fenechiu a fost încadrat ca deţinut cu risc de vulnerabilitate, acesta fiind cazat într-un corp de clădire nou. Printre altele, acesta i-a avut colegi de celulă pe fratele Lucian, dar şi pe fostul procuror vasluian Vasile Şelaru, eliberat recent după ce a fost bătut de un alt deţinut.

Citeşte şi: RELU FENECHIU, total dispreţ faţă de banul public! MOTIVAREA judecătorilor în dosarul Transformatorul

Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul „Transformatorul”, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întrerupătoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei. Fostul ministru a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare în ianuarie 2014.