Relu Fenechiu nu mai este oficial deputat. Comisia juridică a luat act de vacantarea postului

Comisia juridică din Camera Deputaţilor a luat act miercuri de încetarea mandatului de deputat al lui Relu Fenechiu şi va întocmi un raport, iar plenul Camerei Deputaţilor va vota vacantarea postului, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
12 feb. 2014, 11:15
Relu Fenechiu nu mai este oficial deputat. Comisia juridică a luat act de vacantarea postului

Potrivit Legii 96/2006 privind statutul deputaţilor şi senatorilor, calitatea de deputat sau senator încetează în cazul pierderii drepturilor electorale la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care se dispune acest lucru. Preşedintele Camerei ia act de situaţia de încetare a mandatului de deputat sau de senator şi supune votului plenului Camerei din care face parte adoptarea hotărârii prin care se vacantează locul de deputat sau senator.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv pe 30 ianuarie de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 5 ani de închisoare cu executare în dosarul ‘Transformatorul’.

Completul de cinci judecători, condus de Livia Stanciu, a respins recursul lui Relu Fenechiu şi a menţinut pedeapsa de 5 ani dată anterior de un alt complet de la instanţa supremă.

Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioadă de cinci ani după detenţie.