Relu Fenechiu, sub lupa PNL. Deocamdată rămâne neatins

Președintele PNL, Crin Antonescu a afirmat că, deocamdată, nu este necesară o decizie privind situația în partid a deputatului Relu Fenechiu, acuzat de către DNA pentru abuz în serviciu. „Știm să ne raportăm la astfel de situații, sper să nu fie cazul”, a spus Antonescu.

RomaniaTV.net
10 dec. 2011, 09:29
Relu Fenechiu, sub lupa PNL. Deocamdată rămâne neatins

Antonescu speră totuși ca evoluția cazului Fenechiu să nu forțeze partidul să ia o decizie în ceea ce-l privește. „Nu am discutat în PNL chestiunea asta deocamdată, nu suntem în situaţia de a o face şi sper să nu fim”, a declarat Antonescu, citat de către Mediafax.

Liderul liberalilor susține că partidul său a reacționat în cazuri similare cu promptitudine, PNL fiind „acel partid care, deşi nu a tocmit-o pe doamna Macovei să trudească la manuscrise şi coduri de etică, a avut vreo trei miniştri care şi-au dat demisia doar în urma unor acuzaţii, niciunele probate între timp”.

Vicepreşedintele PNL Relu Fenechiu s-a prezentat, joi dimineaţă, la sediul DNA, unde procurorii i-au adus la cunoştinţă schimbarea încadrării juridice în dosarul „Afacerea Transformatorul”, din complicitate la abuz în serviciu, la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Totodată, procurorii au dispus punerea sub sechestru a unor imobile aparţinându-i lui Fenechiu.

Presa din Iași relata că, în 2006, firmele lui Relu Fenechiu (SC La Rocca SRL, Fene Grup SA) ar fi cumpărat cu 20 de miliarde de lei vechi zeci de transformatoare pe care le-ar fi revândut societăţii Electrica Moldova cu o sută de miliarde de lei vechi.

Relu Fenechiu menţiona că afacerea în legătură cu care este cercetat şi despre care s-a vorbit, în contextul „Afacerii Transformatorul”, s-a desfăşurat în perioada 1996 – 2000.