Remaniere guvernamentală în Norvegia. Unele ministere au fuzionat

Publicat: Miercuri, 16 Decembrie 2015 14:49 // Actualizat: Miercuri, 16 Decembrie 2015 14:51 // Sursa: romaniatv.net

Prim-ministrul norvegian Erna Solberg a procedat miercuri la o mini-remaniere a guvernului său de coaliție minoritar, cea mai importantă decizie fiind fuzionarea ministerelor Imigrației și Integrării, noua structură urmând să fie condusă de Sylvi Listhaug, membră a Partidului Progresului (FrP), antiimigrație. 

'Știu că există efecte importante de sinergie prin fuzionarea celor două' ministere, a declarat Erna Solberg, aflată în fruntea unui guvern de coaliție format din partidul său conservator și Partidul Progresului.

Remanierea de la mijloc de mandat a inclus numirea a patru noi miniștri și trei schimbări de portofoliu.

'Reacționez la tirania bunătății care traversează societatea norvegiană precum un coșmar', afirma Sylvi Listhau (37 de ani) luna trecută, pe atunci ministru al Agriculturii, referindu-se la cei care critică înăsprirea criteriilor de acordare a azilului în țara sa.

Citeşte şi Norvegia, copleşită de imigranţi. Ia bani din FONDURILE SUVERANE pentru a-i întreţine pe refugiaţi

Pe fondul celei mai grave crize migratorii de după Al Doilea Război Mondial, Norvegia a înregistrat în 2015 un număr record de circa 30.000 de cereri de azil.

Fluxul migrator s-a redus însă simțitor în ultimele săptămâni în urma înăspririi politicii de azil, a închiderii frontierelor de către statul vecin Suedia, dar și a sosirii iernii.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
16 dec 14:58
...fuzionarea ministerelor Imigrației și Integrării, noua structură urmând să fie condusă de Sylvi Listhaug, membră a Citește mai departe… Sursa: romaniatv.net Citeste si......
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 22 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H