Remdesivir, medicamentul care poate salva vieţile bolnavilor de COVID-19, achiziţionat de Comisia Europeană

Comisia Europeană a încheiat un acord cu cu compania americană Gilead pentru achiziţionarea a 30.000 de doze de Remdesivir destinate tratării pacienţilor bolnavi de COVID-19 de pe tot teritoriul Uniunii Europene

RomaniaTV.net
29 iul. 2020, 15:44
Remdesivir, medicamentul care poate salva vieţile bolnavilor de COVID-19, achiziţionat de Comisia Europeană

Acordul, în valoare de 63 de milioane de dolari, a fost încheiat între Comisia Europeană şi compania americană Gilead pentru achiziţionarea a 30.000 de doze de Remdesivir. Medicamentul antiviral a fost folosit până acum în tratamentul virusului Ebola și infecțiilor cu virusul Marburg. 

„În ultimele săptămâni, Comisia a lucrat fără încetare cu compania Gilead pentru a ajunge la un acord prin care să se asigure livrarea în UE de stocuri din primul tratament autorizat pentru COVID-19. Ieri, la mai puțin de o lună de la autorizarea Remdesivir, a fost semnat un contract care va permite livrarea, începând cu prima parte a lunii august, a tratamentelor pentru mii de pacienți. Comisia face tot ce îi stă în putință pentru a asigura accesul la tratamente sigure și eficiente și sprijină dezvoltarea vaccinurilor împotriva noului coronavirus. Acordul de ieri reprezintă încă un pas important în lupta noastră pentru combaterea acestei boli”, a precizat Stella Kyriakides, comisarul european pentru sănătate.

Dozele de Remdesivir, cunoscute sub denumirea comercială Veklury, vor fi disponibile începând cu luna august pentru statele membre UE, urmând a fi stabilită prioritatea prin care acestea îl vor primi, în funcţie de numărul de cazuri.

Remdesivirul este primul medicament aprobat de Comisia Europeană în tratamentul virusului COVID-19.