Remedii care scad glicemia

Menținerea nivelului normal al glicemiei este cea mai importantă provocare pentru diabetici. Alături de un regim alimentar corespunzător, remediile naturiste ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

04 oct. 2017, 08:40
Remedii care scad glicemia

Macerat din scorțișoară și cuișoare

Scorțișoara îmbunătățește capacitatea organismului de a regla, pe cale naturală, glicemia. O poţi adăuga în cereale, dimineaţa, sau fierbe un beţişor în apa în care infuzezi ceai sau cafea. Ai nevoie de 4 bețișoare de scorțișoară, 60 de grame de cuișoare și un litru de apă. Se amestecă toate ingredientele într-un castron și se păstrează în frigider, 4-5 zile. Lichidul se strecoară și se bea câte o jumătate de cană în fiecare zi.

Suc de urzică proaspătă

Urzica are proprietatea de a scădea nivelul de zahăr din sânge şi de a preveni diabetul. Medicii recomandă bolnavilor de diabet suc de urzică proaspătă dar, dacă îți e greu să îl obții, poți bea și ceai de urzică. Prepară o infuzie din 2 linguri de plantă la un litru de apă. Bea 2 căni pe zi.

Ceai de frunze de afine

Afinele au în compoziția lor o substanţă numită mirtilină, care ajută la reducerea glicemiei. Ceaiul de frunze de afine se prepară dintr-o lingură cu frunze uscate, peste care se toarnă 500 ml de apă clocotită. Bea toată cantitatea zilnic, 2 săptămâni. Pentru obținerea efectelor dorite consumă și afine proaspete, uscate sau congelate, în cure de 100 g pe zi, 2 săptămâni.

Suc de ceapă

Ceapa este unul din cele mai puternice și mai la îndemână hipoglicemiante, fiind recomandată diabeticilor. Folosește ceapă proaspătă în salate sau sub formă de suc. Acesta nu poate fi consumat decât în doze mici, maximum 50 ml pe zi, în combinație cu miere sau cu alte sucuri, de exemplu cu cel de morcov. Se administrează zilnic, după masă, câte 2 linguri de suc de ceapă, adăugat în jumătate de pahar de suc de morcovi. Tratamentul trebuie urmat 3 săptămâni. În cazul pacienților dependenți de insulină, glicemia trebuie verificată regulat, pentru reajustarea dozei zilnice de insulină.

Decoct de cicoare

Persoanele care suferă de diabet pot să bea decoct de cicoare. Într-un litru de apă se fierbe o mână de cicoare, 15 minute. Se lasă la răcit și se bea o cană înainte de fiecare masă.

Gel de aloe vera

În medicina tradițională a multor popoare, aloe vera e utilizată pentru proprietățile ei hipoglicemiante și antidiabetice. Și studiile clinice moderne arată că gelul plantei poate să scadă glicemia la pacienții cu diabet sau prediabet. Recent, cercetătorii canadieni au arătat că aloe vera, consumată pe stomacul gol, sub formă de capsule sau suc, a fost în măsură să readucă la valori normale glicemia pacienților diabetici. Fitoterapeuții recomandă o lingură de gel de plantă de 2 ori pe zi, înainte de mese. Se va consuma gel de aloe vera stabilizat, disponibil în magazinele cu produse naturiste.

Bine de știut!

Persoanele care încep un tratament naturist având drept scop scăderea zahărului din sânge trebuie să-și supravegheze atent nivelul de glicemie și să se afle sub supraveghere medicală.

Citeşte şi Oţetul de mere ține glicemia sub control