Remedii de toamnă contra insuficienţei cardiace

În insuficiența cardiacă, inima nu mai poate asigura debitul sanguin necesar către organe și țesuturi, iar cestea nu primesc cantitatea necesară de oxigen și substanțe nutritive. O cură cu sucuri de legume te ajută să suporți mai ușor simptomele bolii.

RomaniaTV.net
02 nov. 2016, 11:45
Remedii de toamnă contra insuficienţei cardiace

Cauzele afecțiunii sunt diverse, de la boli congenitale la hipertensiune arterială și îngustări ale arterelor care irigă inima. Cele mai frecvente simptome sunt senzația de sufocare (dispnee), pulsul accelerat, tusea pe timp de noapte (sau la efort), umflarea picioarelor în urma retenției de apă, oboseala. În România există aproximativ 1 milion de pacienți cu insuficiență cardiacă, respectiv 4,7% din populația de peste 35 de ani. Dintre aceştia, 9 din 10 nu ştiu că suferă de această afecțiune, susține barometrul realizat de Societatea Română de Cardiologie.

Băutură cu dovleac

Toamna, poți folosi o băutură cu dovleac fiert preparată astfel: taie în bucățele 500 g miez de dovleac, fără semințe, lasă la fiert în vas emailat. Când s-a înmuiat, scurge apa și păstreaz-o. Pasează dovleacul fiert până obții un piure omogen, apoi adaugă apa de fiertură, amestecă până la omogenizare. Consumă băutura în două reprize, dimineața și seara. Continuă cura timp de o lună. Poți face tratament și cu suc proaspăt de dovleac, obținut din stoarcerea a 500 de g miez fără semințe. Bea sucul în două reprize, dimineața și seara.

Citeşte şi  Alimente care scad tensiunea arterială

Leac cu suc de roșii

Roșiile sunt un excelent tonic cardiovascular. Alege roșii de grădină, bine coapte, sănătoase. Spală-le, scoate codițele, scurgele, trece-le prin mașina de tocat sau prin storcător. Bea un pahar zilnic, în cure cât mai lungi.

Ceai diuretic cu ceapă și miere

Contra insuficienței cardiace cu edeme, poți folosi și un ceai diuretic cu ceapă și miere. Ai nevoie de 100 g ceapă, 50 g miere, 200 ml apă. Curăță ceapa și fierbe-o 5 minute în vas acoperit, la foc mic. Lasă la răcit, stoarce, strecoară, adaugă miere în lichidul rămas. Amestecă și bea călduț seara, la culcare, în cure îndelungate. Ceaiul este contraindicat celor cu ulcer gastro-intestinal și cu hiperaciditate gastrică.

Ceai de hrean

Mai poți folosi și ceai de hrean. Foloește frunze și flori proaspete (50 g) sau uscate (25 g) la o cană cu apă. Fierbe-le câteva minute în vas acoperit, lasă-le să se răcească, stoarce-le bine, strecoară. Amestecă lichidul rezultat cu miere și pune în vas cu închidere ermetică, la rece. Ia zilnic trei linguri pe zi, câte una după mesele principale. Fă tratamentul lunar, câte 2 săptămâni în fiecare lună.

Remediu uimitor pentru afecțiunile cardiovasculare. Află cum să-l prepari!