REMEDII din cămară: Cum să ai un păr frumos şi sănătos

Ceaiurile de plante, uleiul de ricin ori de măsline și chiar oul par să fie ingredientele minune capabile să revigoreze firul de păr și să îi redea sănătatea.

22 mai 2014, 17:36
REMEDII din cămară: Cum să ai un păr frumos şi sănătos

Stresul, poluarea și greșelile de nutriție sunt principalii dușmani ai părului, lăsându-l lipsit de strălucire, fragil și decolorat. Toate aceste neplăceri se pot rezolva chiar în propria casă, folosind remedii naturale și ieftine, care s-au dovedit a fi chiar mai eficiente decât cosmeticele din farmacii, scrie doctorulzilei.ro.

Iată câteva soluţii naturale pentru părul tău:

1. Masca cu gălbenuș de ou, ulei de ricin și alcool poate fi folosită de persoanele cu sensibilitate a scalpului și cu deteriorare a firului de păr.

2. Clătiți-vă părul cu oțet sau zeamă de lămâie, care vor degresa părul, fixând culoarea.

3. Ceaiul de mușețel face minuni în caz de mătreață, pentru că are un efect calmant și hidratează scalpul. Este suficient să vă clătiți părul cu trei plicuțele de ceai infuzate timp de câteva minute în trei căni de apă fiartă.

4. Ceaiul de urzică și cel de nuc au efect tonic și stimulează creșterea părului, făcându-l mai bogat și mai strălucitor, iar ceaiul de brusture tratează eczemele și diverse boli ale scalpului. Pentru efecte rapide, beţi una-două căni pe zi, dimineaţa și seara, timp de o lună. Pentru uz extern vă mai puteţi clăti cu infuzie de coada calului.

Citeşte şi Greşeli comune de întreţinere a părului

5. Vă puteți prepara acasă o mască revigorantă folosind un gălbenuș de ou, două linguri cu ulei de măsline și câteva picături de zeamă de lămâie. Această pastă se va lăsa să acționeze pe părul curat timp de 45 de minute.

6. Pentru vârfuri despicate și fire subțiri, preparați o emulsie din două linguriţe de ulei de ricin în combinație cu două de ulei de măsline și un gălbenușul și aplicați-o la rădăcina firului de păr, masând ușor. O lăsaţi să acţioneze 40 de minute, apoi clătiţi. Repetați procedeul de două-trei ori pe săptămână.

7. Firele fragile se „repară” cu un tratament din două linguri cu smântână, o jumătate de lingură cu germeni de grâu și o lingură cu suc de lămâie. Întindeţi amestecul pe părul umed, cu ajutorul unui pieptene, și lăsați-l timp de 15 minute, înainte de a clăti.

8. Adăugați mai mult fier în dietă, dacă vreți să aveți un păr mai voluminos. Înlocuiți capsulele din farmacii cu produse delicioase precum scoici, spanac, seminţe de dovleac, fasole sau cereale fortifiate.

9. Sucul de ceapă aplicat de două ori pe zi, timp de două luni, stimulează creșterea părului.

Citeşte şi TOP super-alimente pentru un păr sănătos