Remedii la îndemână pentru vindecarea arsurilor solare

Eşti bucuros că în sfârşit ai scăpat de oraş şi ai ajuns la mare sau la ştrand. Nu uita totuşi să îţi protejezi pielea de razele solare! Arsurile în urma expunerii prelungite sau la ore nepotrivite sunt extrem de neplăcute. Sunt dureroase, provoacă mâncărimi şi umflături. Dacă nu ai fost atent şi ai ajuns să ai arsuri, acum ai putea măcar să nu le laşi să îţi strice restul vacanţei.

31 iul. 2013, 05:10
Remedii la îndemână pentru vindecarea arsurilor solare

Daca totusi ai ajuns sa ai parte de neplacutele arsuri solare, ori tu ori un membru al familiei, inclusiv copilul, incearca urmatoarele sfaturi pentru ameliorarea lor pe cale naturala.

1. Foloseste comprese

Ulterior expunerii indelungate la soare, pielea poate deveni inflamata. Racoreste-o cu comprese cu una din substantele urmatoare:

Apa rece – aplica aceste comprese de mai multe ori pe zi pana simti o imbunatatire. Nu sta prea mult cu ele pentru ca risti sa racesti, pastreaz-o cat sa te racoreasca putin.

2. Verifica bucataria

Ingrediente comune gasite in orice bucatarie pot fi folosite cu succes pentru arsurile solare.

Ovaz – impatureste fulgi de ovaz intr-un tifon si scufunda-l intr-un vas cu apa rece. Pune-ti comprese din 2 in 2 ore cu apa din acel vas.

Lapte degresat – amesteca o cana de lapte dregresat cu 4 cani de apa, adauga si cateva cuburi de gheata. Aplica amestecul cu comprese de 15-20 de min si aplica la 2-4 ore.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro

Citeşte şi Remedii naturale pentru ARSURILE SOLARE. Vezi cum calmezi usturimile şi cum îţi repari pielea