Remedii la îndemâna ta pentru vindecarea arsurilor solare

Eşti bucuros că în sfârşit ai scăpat de oraş şi ai ajuns la mare sau la ştrand. Nu uita totuşi să îţi protejezi pielea de razele solare. Arsurile în urma expunerii prelungite sau la ore nepotrivite sunt extrem de neplăcute. Sunt dureroase, provoacă mâncărimi şi umflături. Dacă nu ai fost atent şi ai ajuns să ai arsuri, acum ai putea măcar să nu le laşi să îţi strice restul vacanţei.

RomaniaTV.net
24 iul. 2012, 06:54
Remedii la îndemâna ta pentru vindecarea arsurilor solare

Dacă totusi ai ajuns să ai parte de neplăcutele arsuri solare, ori tu ori un membru al familiei, inclusiv copilul, încearcă următoarele sfaturi pentru ameliorarea lor pe cale naturala.

1. Foloseste comprese

Ulterior expunerii îndelungate la soare, pielea poate deveni inflamată. Răcoreşte-o cu comprese cu una din substantele următoare:

Apă rece – aplică aceste comprese de mai multe ori pe zi până simţi o îmbunătăţire. Nu sta prea mult cu ele pentru că rişti să răceşti, păstreaz-o cât să te răcorească putin.

Acetat de aluminiu – găsiţi la farmacie şi folosiţi pentru a împiedica mâncărimile şi pentru a ajuta pielea să rămână hidratată.

Hamamelis – este o soluţie naturistă cu proprietăţi anti-inflamatoare pe durata îndelungată.

2. Evită săpunul

Nu sta prea mult în cadă cu spumă de baie. Dacă trebuie să foloseşti săpun foloseşte unul slab şi clăteşte-te bine. Daca vrei neaparat baie poţi adăuga următoarele pentru a ajuta arsurile: Oţet – adaugă o cană în cadă pentru a diminua durerea; Praf de copt – conţine amidon de porumb.

În loc să te clăteşti sau să te stergi cu un prosop, lasă apa să se usuce pe tine. Va ameliora mâncărimile şi durerea.

3. Hidratează-ţi pielea

După comprese şi baie, pielea poate să devină mai uscată. Aplică din belşug loţiune de corp sau crema hidratantă pe tot corpul. După plaja chiar şi zonele care nu sunt afectate profund de soare au nevoie de hidratare. Pentru a te calma şi răcori poţi să ţii la frigider crema înainte de aplicare.

Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.