Remedii naturale cu BICARBONAT de SODIU

Bicarbonatul de sodiu poate rezolva multe probleme de sănătate. Iată câteva remedii naturale cu bicarbonat de sodiu.

03 sept. 2014, 08:29
Remedii naturale cu BICARBONAT de SODIU

In caz de afte bucale, prepara o pasta din bicarbonat de sodiu si apa. Aplica pasta obtinuta pe zona dureroasa si durerea se va potoli. Datorita proprietatilor sale alcaline, bicarbonatul potoleste durerile si arsurile la stomac. Dizolva jumatate de lingurita de bicarbonat in 300 ml de apa. Bea cate o doza din doua in doua ore, nu mai mult de o zi, scrie curademiere.ro.

Pentru artrita dureroasa, dizolva jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu in 200 ml de apa si bea, de 4 ori pe zi, timp de 3 zile. Nu se recomanda celor care tin regim fara sare. Mai mult, un varf de cutit de bicarbonat si un varf de cutit de sare se pun intr-o cana de infuzie de menta. Nu e foarte bun la gust, insa face bine in caz de deranjament stomacal.

Citeşte şi Trucuri de frumuseţe cu BICARBONAT de sodiu

Daca ai herpes, foloseste acelasi amestec. Aplica pasta pe herpes cu un betisor de vata, fara sa freci. Repeta operatia de cel putin doua ori pe zi.

Mahmureala. Pune jumatate de lingurita de bicarbonat in jumatate de pahar cu apa si bea. Vei compensa pierderea de saruri minerale provocata de deshidratare, iar bicarbonatu de sodiu iti va usura stomacul. Peste doua ore bea inca un pahar.

Mancarimi provocate de varicela sau zona zoster – fa o baie calda in care dizolva jumatate de pahar de bicarbonat. La fel pot fi potolite si mancarimile vaginale, legate de apropierea perioadei menstruale.

Daca ai nasul infundat iata un remediu rapid: amesteca apa calda si bicarbonat de sodiu si pune picaturi in nas cu o pipeta. Alcalinitatea va usca mucozitatile imediat.

In cazul intepaturii de albina, fa o biluta din bicarbonat si putina apa, preseaz-o pe locul intepaturii si pune deasupra leucoplast. Dupa ce durerea trece, scoate si lasa locul sa se cicatrizeze.

Citeşte şi Cum să cureţi bucătăria cu suc de lămâie şi bicarbonat de sodiu