Remedii naturale pentru ten deshidratat. Şase măşti rapide şi eficiente din ingrediente la îndemâna oricui

Deshidratarea tenului este una dintre problemele care apar frecvent atunci când soarele este puternic. Iar această problemă este cu atât mai neplăcută cu cât favorizează îmbătrânirea prematură.

21 iun. 2021, 09:51
Remedii naturale pentru ten deshidratat. Şase măşti rapide şi eficiente din ingrediente la îndemâna oricui

Remedii naturale pentru ten deshidratat. În cele ce urmează, îţi prezentăm un top al celor mai eficiente remedii naturale care te ajută să scapi după doar câteva aplicări de această problemă neplăcută.

Citeste si Cele mai bune alimente pentru somn usor. Remedii naturale pentru combaterea insomniei

Remedii naturale pentru ten deshidratat

  1. Prepară-ţi o mască dintr-un iaurt natural proaspăt mic o banană. Amestecă-le bine până obţii un piure şi aplică-l pe zonele uscate ale feței. Lasă masca să acţioneze jumătate de oră, apoi clăteşte-o cu apă fierbinte sau călduță.
  2. Laptele bătut în combinaţie cu miere de albine şi cu zeamă de lămâie face miracole pentru pielea deshidratată, dar şi pentru pielea predispusă la acnee. Amestecă bine 200-250 ml lapte bătut cu o lingură de miere de albine şi cu zeama de la jumătate de lămâie. Aplică pe faţă pentru 20 de minute şi clăteşte cu apă călduţă.
  3. Prepară-ţi o loţiune intens hidratantă din trei gălbenușuri, o lingură ulei de măsline şi opțional apă de trandafiri. Pune gălbenuşurile într-un castron, adaugă uleiul de măsline până când amestecul se îngroaşă. Pentru și mai multă hidratare și un miros mai plăcut, poţi adăuga câteva picături de apă de trandafiri. Lasă masca să acționeze câteva minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduță.
  4. Uleiul de cocos este unul dintre cele mai hrănitoare și mai hidratante produse care există. Pentru o eficiență mai bună, aplică-l seara. Astfel, va funcționa toată noaptea. Poţi completa efectul benefic al nucii de cocos consumând apă de nucă de cocos.
  5. Ovăzul este, ca şi uleiul de cocos, un produs intens hidratant. Spală-te pe faţă cu apă în care înmoi fulgi de ovăz. De asemenea, poţi face băi de fulgi de ovăz în care să te scufunzi în întregime.
  6. O altă mască hidratantă este cea pe bază de avocado și ulei de măsline. Alege un avocado bine copt şi amestecă-l bine cu două linguri de ulei de măsline. Aplică masca pe față și pe decolteu. Las-o să acţioneze 20 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduță și cu ajutorul unui gel de curățare a tenului care va îndepărta excesul de ulei.

Citeste si Remedii naturale miraculoase pentru dureri de cap. Ce le cauzează şi cum să scapi de ele