Remedii naturale pentru vergeturi

Deşi apar, în general, după sarcină, vergeturile pot să se înmulţească în timp şi din pricina altor factori precum creşterea bruscă în greutate, stresul sau ereditatea. Se găsesc, în principal, în zona abdominală, dar pot apărea şi pe braţele superioare, coapse sau sâni. Pentru a îmbunătăţi aspectul pielii, există câteva remedii naturale care îţi vin în ajutor!

RomaniaTV.net
24 mai 2018, 08:34
Remedii naturale pentru vergeturi

Zahăr

Gomajul cu zahăr înlătură celulele moarte şi ajută la tratarea vergeturilor, lasând pielea moale şi strălucitoare. Ai nevoie de câteva picături de ulei de migdale, 1 linguriţă de zahăr brun şi zeama de la o jumătate de lămâie. Amestecă toate ingredientele şi aplică mixtura direct pe zonele cu vergeturi. Masează cu mişcări circulare şi lasă să acţioneze 20 de minute. Spală cu apă caldă şi repetă procedeul zilnic.

Citeşte şi Cum se preprară scrubul din sare şi zahăr care te scapă de celulită

Ulei de măsline

Datorită proprietăţilor sale hrănitoare, uleiul de măsline catifelează pielea şi îmbunătăţeşte vizibil aspectul. Încălzeşte câteva linguri de ulei de măsline la microunde şi aplică-l cald pe vergeturi. După aceea, este foarte important să nu mai clăteşti pielea. Lasă-l să acţioneze până se absoarbe şi repetă procedeul câteva săptămâni la rând.

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este recunoscut pentru rolul său de a trata afecţiunile dermatologice, printre care se numără şi vergeturile. Ai nevoie de 2-3 linguri de bicarbonat de sodiu şi zeama de la jumătate de lămâie. Combină cele 2 ingrediente şi aplică amestecul pe zona cu probleme. Înfăşoară pielea într-o folie de plastic şi lasă să acţioneze 30 de minute. Repetă procedeul în fiecare zi pentru rezultate vizibile.

Albuş de ou

Bogat în vitamine, albuşul de ou ajută la diminuarea vergeturilor şi la îmbunătăţirea elasticităţii pielii. Ai nevoie de 2 albuşuri pe care să le baţi şi să le aplici pe pielea curată şi uscată. Lasă remedial să acţioneze câteva minute până se usucă, apoi clăteşte cu apă din abundenţă. După câteva zile, vei observa că pielea îşi va recăpăta fermitatea.

Oţet de mere

Datorită proprietăţilor sale vindecătoare, oţetul de mere poate fi considerat un medicament pentru piele. În cazul vergeturilor, el nu trebuie combinat cu niciun alt ingredient. Îl poţi transfera într-o sticlă cu pulverizator şi îl poţi aplica direct pe pielea uscată. Lasă-l să acţioneze peste noapte şi spală zona a doua zi dimineaţa. Utilizează-l zilnic pentru efecte vizibile.

Un nou ingredient util în lupta cu vergeturile