Remedii pentru durerea de burtă. Metode naturale care ameliorează rapid simptomele tulburărilor digestive

Durerea de burtă poate avea diverse cauze, însă, în rândurile următoare, vom face referire la acea durere cauzată de excesele alimentare şi de consumul de alimente gătite necorespunzător. Acest tip de durere dispare de la sine în câteva zeci de minute sau, în cel mai rău caz, în câteva ore.

30 apr. 2021, 23:24
Remedii pentru durerea de burtă. Metode naturale care ameliorează rapid simptomele tulburărilor digestive
Remedii pentru durerea de burtă

Remedii pentru durerea de burtă. Poţi grăbi, însă, ameliorarea durerii apelând la câteva remedii naturiste, a căror eficienţă a fost dovedită în timp.

Remedii pentru durerea de burtă. Ghimbir și turmeric

Ghimbirul și turmericul au proprietăţi antiinflamatoare, spune dr. Emeran Mayer, gastroenterolog şi profesor la catedra Universităţii California din Los Angeles. De asemenea, au efecte antibacteriene şi pot ameliora semnificativ simptomele neplăcute ale tulburărilor digestive, scrie TIME.

Nu consuma, însă, băuturi din comerţ cu ghimbir, cum ar fi sucurile, pentru că acestea conţin foarte mult zahăr. Ideal este să-ţi prepari acasă o băutură naturală din apă infuzată cu câteva bucăţele de ghimbir sau pulbere de turmeric.

Pe lângă faptul că ameliorează rapid durerea de burtă, combate şi greaţa şi vărsăturile.

Citeste si Tratament naturist pentru plămâni. Cum să-ți cureți sistemul respirator în mod natural

Mestecarea seminţelor de fenicul

Seminţele de fenicul conţin anetol, un ulei volatil care poate stimula secreţia de sucuri digestive pentru a ajuta la funcţionarea corectă a digestiei. De asemenea poate ajuta inflamaţia şi reducerea durerilor cauzate de aceasta. Pentru ameliorarea rapidă a durerii de burtă, mestecă timp de câteva minute câteva seminţe de fenicul.

Remedii pentru durerea de burtă. Sucul de roșii

Eventualele vărsături şi lipsa poftei de mâncare te privează de vitamine, minerale şi alte substanţe nutritive de care organismul tău are nevoie. Prin urmare, este necesar să consumi consumi cât mai multe lichide care să refacă nivelul de electroliţi. O băutură delicioasă, bogată în electroliţi este sucul de roşii, spune dr. Murray.

Alimente care reglează tranzitul intestinal

Adesea, durerea de burtă vine însoţită şi de diaree. În acest caz, consumă orez, banane şi pâine prăjită, iar pentru a nu te priva de nutrienţii necesari, adaugă pe listă şi alimente precum cereale integrale, crackerşi sau legume cu frunze verzi.

Citeste si Cojile de ceapă, un remediu naturist excepţional pentru multe boli atunci când nu ajung la gunoi

Atât timp cât te vei confrunta cu durere de burtă şi diaree, evită lactatele, alimentele bogate în grăsimi (inclusiv avocado şi nuci), mâncărurile condimentate, alcoolul şi cafeaua, care pot agrava durerile de stomac, recomandă dr. Joel Mason, de la Universitatea Tufts.

 


loading...