Remedii pentru dureri de spate. Efectele sunt miraculoase

Durerile de spate au numeroase cauze, de la postura incorectă și timpul îndelungat petrecut pe scaun la birou, până la diverse afecțiuni ale coloanei vertebrale. Sunt supărătoare şi se pot agrava. Ai la îndemână câteva soluţii pentru a ameliora simptomele neplăcute.

13 feb. 2017, 13:37
Remedii pentru dureri de spate. Efectele sunt miraculoase

Încearcă să faci mai multă mișcare 

O minte sănătoasă are nevoie de un corp sănătos, așa că atunci când simți că nu te mai poți concentra din cauza durerii, fă-ți timp pentru puțină mișcare. Fie că alegi să mergi pe jos câteva minute în plus, în drumul spre casă, sau găsești câteva exerciții ușoare pe care să le poți practica zilnic, încearcă să faci mai multă activitate fizică. Chiar și o ieșire cu câinele prin parc este binevenită. Timpul îndelungat petrecut pe scaun sau în picioare fac mult rău spatelui tau, așa că este indicat să îți schimbi poziția la fiecare oră sau să faci scurte pauze de dezmorţire. 

Păstrează o postură corectă             

Cu siguranță că, în copilărie, ai auzit cel puțin o dată îndemnul „Stai drept!“. Este un îndemn de care e bine să ţii seama. O poziție incorectă duce la numeroase afecțiuni ale coloanei vertebrale. Ai grijă să îți corectezi postura de fiecare dată când conștientizezi că nu stai cum trebuie. Atunci când lucrezi, încearcă să îți reglezi scaunul astfel încât să nu îți solicite prea mult mușchii gâtului. 

Aplică alternativ comprese calzi şi reci 

La nevoie, un leac eficient constă în aplicarea alternativă de comprese calde și reci peste zona dureroasă. Această metodă funcționează ca o soluție de moment. Nu aplica însă compresele direct pe piele, pentru ca șocul să nu fie unul mult prea mare. Poți să folosești, pe pielea acoperită cu un tricou, gheață înfășurată într-un prosop, o pungă de legume înghețată, sau chiar o sticlă de apă pe care ai ținut-o câteva minute în congelator. Pentru compresele calde, foloseşte un prosop bine stors, peste care ai turnat apă fierbinte, o sticlă cu apă caldă, un săculeţ în care ai pus sare încălzită într-o tigaie. 

Antrenează-ți mușchii abdominali 

Mușchii abdomenului au un rol esențial în susținerea coloanei vertebrale. Cu cât aceștia sunt mai slăbiți, cu atât durerea de spate se poate instala mai devreme. Dacă până acum ți-ai privit abdomenul doar din punct de vedere estetic, este bine să știi că acesta este foarte important pentru ameliorarea disconfortului și îți ajută spatele mai mult decât credeai. Câteva abdomene ușoare, realizate în fiecare seară, își vor face repede simțite beneficiile. 

Încearcă terapiile alternative 

Durerile de spate de intensitate medie pot fi alinate cu diverse terapii complementare. Studiile arată că pacienţii care suferă de dureri lombare cronice simt ameliorări pe termen scurt şi lung practicând yoga. Durerile lombare cronice pot fi alinate considerabil şi cu ajutorul acupuncturii. Balneoterapia, adică tratamentul cu apă termală, duce la îmbunătăţirea stării suferinzilor. Hidroterapia, combinată cu masaje executate de profesionişti, este în măsură să amelioreze, pe termen scurt, situaţia celor se plânge de probleme ale coloanei vertebrale. 

De ce ai nevoie de zinc, mai ales în sezonul rece