Remedii pentru picioare umflate

Greutatea și durerea resimțite în picioare pot fi simptomele unei boli venoase, dar nu numai. Lipsa de mișcare, retenția apei în corp, luarea în greutate sau neplăcerile apărute în timpul sarcinii reprezintă și ele pozibile cauze. Elimină disconfortul cu ajutorul unor leacuri naturale la îndemâna ta!

RomaniaTV.net
23 mai 2016, 11:55
Remedii pentru picioare umflate

Băi cu sare și oțet

Pentru a reduce inflamația de la nivelul picioarelor este bine să le ții în apă fierbinte amestecată cu sare grunjoasă și oțet. Într-un lighean, pune apă până la jumătate și adaugă trei mâini de sare grunjoasă și două linguri cu oțet. Afundă picioarele în apă și menține-le o jumătate de oră sau până când amestecul se răcește. La final, înfășoară picioarele cu un prosop îmbibat cu oțet și apă caldă. După 10-15 minute, nu le vei simți la fel de grele.

Comprese cu hrean

Aplică pe tălpi, timp de 10 seri la rând, câte un săculeț sau o compresă cu pastă de hrean. Rade o bucată potrivită de hrean și pune peste ea o lingură de sare grunjoasă și una de făină albă, de grâu. Adaugă alcool medicinal până când amestecul prinde consistența unei paste. Dacă vrei să reiei tratamentul, fă o pauză de cinci zile.

Info: Dacă ai pielea sensibilă, evită să aplici hrean direct pe ea!

Citeşte şi  Remedii naturiste de la Baba Vanga

Usturoi macerat în miere

Durerile și furnicăturile de la nivelul picioarelor se pot ameliora cu ajutorul unui macerat făcut din miere și usturoi. Aceste alimente sunt eficiente în bolile circulatorii ale picioarelor. Amestecă 250 g de miere cu aceeași cantitate de usturoi pisat și lasă-le la macerat o săptămână, într-un borcan pus în loc ferit de soare sau căldură. Agită borcanul zilnic. Ia din el câte o lingură cu 40 de minute înainte de masă, de trei ori de zi.

Masaj cu uleiuri esențiale

Dacă vrei să intensifici circulația sângelui din zona picioarelor, masează-te cu ulei esențial de mentă. De asemenea, este bine să adaugi câteva picături în apa de baie. Tot pentru detensionarea picioarelor poți folosi și ulei esențial de grepfrut. Pune 3-4 picături într-un vas cu apă fierbinte și ține picioarele în el până la răcirea apei.

Extraponturi

– Evită statul ore în șir pe scaun sau în picioare, precum și poziția picior peste picior.

– Poartă încălțăminte și șosete lejere.

– Mănâncă mai puțin sărat, fără prea multe grăsimi și renunță la cafea și la băuturile energizante. Acestea din urmă te deshidratează și provoacă organismul să rețină apă în organism.

Unele leacuri, inofensive la prima vedere, ne pot face mai mult rău decât bine. De aceea, e bine să știi care sunt cele mai periculoase remedii din popor