Remediu cu ghimbir împotriva căderii părului

Oamenii iubesc ghimbirul. Foarte puține alimente sunt la fel de benefice și au proprietăți terapeutice pentru sănătate și frumusețe precum are această plantă tradițională chinezească. Este bogată în uleiuri esențiale, vitamine, minerale, antioxidanți și aminoacizi. De asemenea, este un ideal tratament împotriva căderii părului.

14 mart. 2016, 11:59
Remediu cu ghimbir împotriva căderii părului

Proprietățile ghimbirului pentru prevenirea căderii părului

Proprietățile ghimbirului asupra sănătății au fost cunoscute și apreciate încă din antichitate. În ceea ce privește proprietățile lui pentru prevenirea căderii părului și stimularea creșterii podoabei capilare, acesta acționează în moduri variate. 

Ghimbirul are proprietăți naturale minunate pentru stimularea fluxului sanguin la nivelul scalpului, promovând circulația și ajutând astfel foliculii de păr și creșterea pletelor. Acizii grași din rădăcina de ghimbir sunt excelenți pentru îngrijirea părului subțire.

După cum știi deja, mătreața poate fi o cauză a căderii părului, iar pentru a preîntâmpina această problemă femeile cumpără tot felul de produse scumpe, pe bază de chimicale, care se dovedesc fie ineficiente, fie pot dezvolta diverse alergii.

Ghimbirul, pe de altă parte, este un remediu excelent pentru eliminarea mătreții. Datorită proprietăților sale antiseptice naturale este suplimentul perfect pentru un păr sănătos.

Prepararea unei măști de ghimbir

Acest remediu ar trebui folosit zilnic timp de o lună. Acesta va fi mai eficient dacă îl masezi pe scalp timp de cel puțin 15 minute, permițând astfel amestecului să fie bine absorbit în foliculii de păr.

Ingredientele necesare

Ai nevoie de o lingură de ghimbir ras și de o lingură de ulei de jojoba (sau ulei de măsline).

Prepararea măștii și utilizarea ei

Adaugă ingredientele într-un pahar și amestecă bine, astfel încât să obții o pastă uleioasă uniformă. Aceasta va mirosi foarte bine, cu parfumul înțepător al ghimbirului.

Aplică pe părul umed, făcând un masaj energic, pentru a stimula fluxul de sânge. Nu uita de cele 15 minute, pentru ca masca să își facă bine efectul.

Vei simți cum scalpul ți se încălzește, semn că ghimbirul începe să lucreze. Așteaptă 5 minute înainte de a clăti părul. Pentru clătire folosește apă caldă, nu prea fierbinte. Asta va ajuta la optimizarea rezultatelor.

Vrei să slăbești? Iată câteva reţete EFICIENTE de slăbit cu ghimbir şi lămâie.