REMEDIU EFICIENT împotriva pielii uscate pe timp de iarnă

In general, iarna pielea este uscata si aveti o senzatie de mancarime. Chiar daca traiti intr-un climat rece si uscat sau daca mentineti cald in casa sau la birou, va puteti pastra cu usurinta pielea sanatoasa si catifelata. Iata un remediu eficient.

24 nov. 2016, 09:41
REMEDIU EFICIENT împotriva pielii uscate pe timp de iarnă

Consumati minim 30 ml/kg corp, de apa pura, alcalina, bio-disponibila si compatibila cu celula umana. Daca sunteti deshidratati, la inceput, in mod firesc pielea va deveni si mai uscata, dar daca va hidratati, puteti lupta impotriva uscaciunii pielii si prin consumul de apa.

Iata cateva modalitati pentru a va mentine hidratarea pielii:

Pentru vindecare, folositi faina de ovaz. Oamenii au descoperit efectele benefice pentru piele ale fainii de ovaz inca din antichitate. Faina de ovaz poate actiona in baie ca agent de calmare, ne spun specialistii. Este suficient sa turnati doua cani de faina intr-o cada cu apa calduta si aveti un tratament miraculos, potrivit secretele.com.

Daca folositi dusul, puneti intr-o batista faina de ovaz, legati colturile, inmuiati-o in apa si folositi-o ca pe un burete, doar prin stoarcerea excesului de apa.

Folositi apa acolo unde conteaza. Dermatologii recomanda o baie calduta, nu fierbinte, de 15 minute zilnic.

Citeşte şi Obiceiuri care încetinesc îmbătrânirea pielii

Dupa baie, folositi un hidratant natural. Lasati pielea umeda (cateva tamponari cu prosopul, dupa ce ati incheiat baia, sunt mai mult decat suficiente), pentru ca este mult mai eficient sa il aplicati astfel imediat dupa baie.

Alegeti numai sapunuri naturale, catifelate, pe baza de unt de cocos, unt de cacao, ulei de avocado, ulei de jojoba etc. Nu abuzati de gelul de dus sau de un sapun cu adaosuri chimice.

Folositi un umidificator. Specialistii recomanda folosirea acestuia, dar pentru a umidifica toata casa, ati avea nevoie de o instalatie imensa. Este mai simplu si mai practic sa instalati un umidificator in dormitor si sa inchideti usa, pastrand astfel umiditatea camerei. Sau ati putea lasa usa de la baie deschisa cand va imbaiati sau cand faceti dus, pentru ca va ajuta orice cantitate de umiditate.

Mentineti racoarea, aerul mai rece are un efect anesteziant si ajuta pielea sa se simta mai bine. Atunci cand casa dumneavostra este supraincalzita, vasele de sange se dilata, producand ciclul uscaciune-mancarime-usturime.

Atentie! Pielea uscata si crapata poate fi si semnul unor afectiuni. Daca devine rosie si dureroasa, este foarte posibil sa aveti o dermatita atopica. Zonele galbene si umede pot indica o infectie bacteriana. Daca pielea are zone rosii, care se descuameaza, este posibil sa fie vorba despre psoriazis sau despre o micoza.

Citeşte şi Ce semne indică afecţiuni grave ale pielii