Remus Cernea: Nu sunt incompatibil. Mi-am cedat părţile sociale la începutul mandatului

Deputatul Remus Cernea a respins, joi, printr-un comunicat, acuzaţiile de incompatibilitate, transmite Mediafax. Într-un comunicat de presă, Cernea menţionează că a fost administrator al unei firme care nu a avut nicio activitate timp de 6 ani, iar la începutul mandatului şi-a cedat părţile sociale în valoare de 100 de lei şi a fost înlocuit din funcţie.

17 oct. 2013, 11:23
Remus Cernea: Nu sunt incompatibil. Mi-am cedat părţile sociale la începutul mandatului

„Astăzi se va încerca discreditarea preşedintelui Partidului Verde Remus Cernea prin aruncarea în presă a unei suspiciuni cum că ar fi incompatibil. Remus Cernea a fost administrator al unei firme care nu a avut nicio activitate timp de 6 ani. La începutul mandatului de deputat Remus Cernea şi-a cedat părţile sociale în valoare de 100 RON şi a fost înlocuit din funcţia de administrator”, se arată într-un comunicat transmis de Partidul Verde.

Remus Cernea menţionează că a depus aceste acte în original la Parlament, la Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că deputatul Remus Cernea a fost în incompatibilitate, întrucât a deţinut simultan şi funcţia de administrator al unei firme. Potrivit Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), Remus-Florinel Cernea a fost în incompatibilitate în perioada 20 decembrie 2012 – 20 septembrie 2013, când a deţinut, simultan, calitatea de deputat şi funcţia de administrator al SC Sed Nove SRL.

Astfel, Remus Cernea a încălcat dispoziţiile articolului 82, alineatul 1, litera a) din Legea 161/2003, potrivit cărora calitatea de deputat este incompatibilă cu funcţia de administrator la societăţile comerciale, arată joi ANI, într-un comunicat de presă.

 

VEZI SI:

Deputatul Remus Cernea şi-ar putea pierde mandatul de parlamentar