Remus „Codiţă” Rădoi, prins din nou la volan fără permis. Controversatul om de afaceri din Caracal, reţinut 24 de ore

Controversatul om de afaceri Remus Rădoi, zis Codiță, din Caracal, a fost reținut, azi, pentru 24 de ore, după ce polițiștii l-au prins pentru a doua oară conducând un autoturism, deși are suspendat dreptul de a conduce.

RomaniaTV.net
27 mart. 2020, 19:47
Remus „Codiţă” Rădoi, prins din nou la volan fără permis. Controversatul om de afaceri din Caracal, reţinut 24 de ore

Controversatul om de afaceri Remus Rădoi, zis Codiţă, din Caracal, a fost prins din nou, vineri, la volanul unui autoturism deşi are dreptul de conducere suspendat.  El conducea autoturismul pe o stradă din Caracal.

Potrivit reprezentanţilor IPJ Olt, la ora transmiterii acestie ştiri, Rădoi se află la sediul poliţiei pentru verificări. Este pentru a doua oară în această lună când Codiţă este prins la volanul unei maşini, deşi are permisul suspendat. Data trecută el a fost oprit în urma unui control în trafic, pe raza comunei Slătioara.

Cu acea ocazie, Remus Rădoi a rămas şi fără autoturism. „Polițiștii au reținut plăcuțele de înmatriculare ale autoturismului, întrucât una dintre acestea nu era neconformă cu standardul, autovehiculul fiind imobilizat”, au declarat reprezentanţii IPJ Olt.

Cu ceva timp în urmă, poliţiştii Serviciului Economic au efectuat mai multe percheziţii la cele două firme de pază ale bărbatului. 

În urmă cu 10 zile, polițiștii Serviciului Rutier Olt i-au întocmit lui Remus Rădoi dosar penal pentru aceeași infracțiune. „În urma activităților desfășurate în teren vineri, 27 martie, polițiștii rutieri au depistat la intersecția  dintre Calea București cu strada Răsăritului, din municipiul Caracal, un bărbat, de 42 de ani, din comuna Redea, județul Olt, în timp ce conducea un autoturism având dreptul de a conduce suspendat.

În urmă cu 10 zile, polițiștii Serviciului Rutier Olt au întocmit un dosar penal pentru sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, întrucât aceeași persoană a fost depistată conducând un autoturism pe raza comunei Slătioara, având permisul de conducere reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Olt, Alexandra Dicu.

Având în vedere faptul că, prin încălcarea repetată a normelor privind circulația pe drumurile publice, Rădoi pune în pericol participanții la trafic, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de mâine să fie prezentat unității de parchet competente cu propuneri legale.

Dosarul penal și reținerea lui Codiță pentru încălcarea legii rutiere vine după ce, în 12 martie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au efectuat mai multe percheziții la sediile și punctele de lucru ale firmelor sale de pază și la domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit anchetatorilor, firmele lui Remus Rădoi (Safety Security SRL și Spartan Pază și Protecție), deși aveau încheiate contracte de prestări servicii de pază și protecție cu numeroase societăți comerciale cu capital de stat și privat, ar fi folosit la muncă mai multe persoane fizice, fără să aibă încheiate cu acestea contracte individuale de muncă.

Pentru ascunderea situației de fapt și evitarea răspunderii penale sau contravenționale, după caz, reprezentanții firmelor de pază ar fi refuzat în mod nejustificat și repetat să prezinte organelor abilitate documentele contabile solicitate.

În timpul perchezițiilor anchetatorii au ridicat mai multe documente financiar-contabile, pentru probarea activității infracționale.