Remus Pricopie: Domnul Iohannis face rău şcolii româneşti

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a declarat vineri că preşedintele Partidului Naţional Liberal, candidat al Alianţei Creştin Liberale la Preşedinţie, Klaus Iohannis, face rău şcolii româneşti.

13 sept. 2014, 08:55
Remus Pricopie: Domnul Iohannis face rău şcolii româneşti

„Demersul epistolar al domnului Klaus Werner Iohannis demonstrează un singur lucru: domnia sa nu a mai fost demult prin şcolile româneşti şi nu cunoaşte realitatea. Este regretabil că un fost profesor încearcă să se folosească de elevi şi de şcoală pentru a obţine beneficii electorale. Procedând în acest fel, dl. Iohannis face rău învăţământului românesc”, susţine ministrul Educaţiei Naţionale.

Potrivit demnitarului, dacă pe liderul liberal l-ar fi interesat într-adevăr educaţia, „atunci primul gest pe care ar trebui să-l facă este acela de a nu politiza şi de a nu implica şcoala în lupta electorală”.

„Un candidat care vrea să facă o altfel de politică renunţă la politicianism, nu transmite publicului informaţii neadevărate, nu se foloseşte de elevi în scopuri electorale şi, foarte important, nu se înconjoară de oameni care au tăiat salariile profesorilor şi au închis şcolile. Dl. Klaus Werner Iohannis nu îndeplineşte niciunul dintre aceste criterii”, a conchis ministrul Remus Pricopie.

Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, i-a adresat o scrisoare deschisă premierului Victor Ponta în care susţine că acesta ar trebui să dea dovadă de preocupare faţă de situaţia gravă din educaţie.

„Şcoala românească are nevoie de atenţia şi respectul tuturor celor aflaţi la conducerea ţării, miniştri, parlamentari, oameni şi partide politice. Dumneavoastră, în dubla calitate de premier şi de lider al principalului partid de guvernământ, sunteţi cel care, prin măsurile, politicile şi gesturile publice pe care le faceţi, ar trebui să daţi dovada preocupării faţă de situaţia gravă din educaţie”, spune Iohannis, în scrisoarea deschisă.