Remus Pricopie: Într-o zi de sărbătoare, nu te apuci să baţi covoare

Publicat: Miercuri, 28 Noiembrie 2018 10:28 // Actualizat: Miercuri, 28 Noiembrie 2018 10:28 // Sursa: romaniatv.net

Remus Pricopie, fost ministru al Educaţiei, afirmă, într-un mesaj postat pe Facebook, că sărbătoarea Centenarului ar trebui respectată inclusiv de către cei care protestează împotriva guvernului. „Ar fi înțelept ca încărcătura simbolică asociată Zilei Naționale, la 100 de ani de la Marea Unire, să nu fie ecranată de partizanatul politic", susține Pricopie.

"Într-o zi de sărbătoare, nu te apuci să bați covoare"

Această vorbă o știu de la bunica mea – Dumnezeu să o odihnească !

La început, când eram mic, nu am înțeles-o. Mă întrebam de ce să nu bați covoarele, dacă sunt prăfuite? De ce să nu le dăm strălucirea, la care știm că putem ajunge, cu niște lovituri bine articulate și cu o perie?

Răspunsul, pe care l-am înțeles ceva mai târziu, este simplu: dacă nu ai fost suficient de gospodar să faci acest lucru înainte, atunci ai răbdare, respectă ziua de sărbătoare și, dacă încă mai cauți strălucirea covorului și aerul proaspăt din casă, nu ai decât să o faci după.

Cred că bunica mea le-ar fi dat același sfat și celor care vor să organizeze miting de protest împotriva Guvernului României, cu ocazia zilei de 1 decembrie 2018. Ar fi înțelept ca încărcătura simbolică asociată Zilei Naționale, la 100 de ani de la Marea Unire, să nu fie ecranată de partizanatul politic.", a scris Remus Pricopie.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8698
RON
30 Sep
noapte 12 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H