Remus Pricopie, mesaj pentru politicienii care au ignorat rezoluţia SUA pentru celebrarea Centenarului Marii Uniri

Publicat: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018 17:02 // Actualizat: Sâmbătă, 15 Decembrie 2018 17:02 // Sursa: romaniatv.net

Într-un mesaj postat pe pagina de Facebook, fostul ministru al Educației, Remus Pricopie atrage atenția asupra faptului că, "în marea lor majoritate, politicienii români au fost prea ocupați cu treburile zilnice pentru a observa și saluta" rezoluția pe care Camera Reprezentanților a SUA a adoptat-o pentru a marca Centenarul Marii Uniri.

Foto: facebook.com

Remus Pricopie susține că rezoluția este „o dovadă de respect și apreciere pentru țara noastră" și consideră că politicienii ar trebui să răspundă acestui mesaj „prin acțiuni concrete, care să conducă la întărirea valorilor democratice, şi prin seriozitate, ceea ce, azi, s-ar traduce prin respectarea angajamentelor asumate, pe plan intern şi extern".

„Din fericire, Centenarul Marii Uniri a fost marcat nu doar în România, ci și în SUA, printr-o rezoluție adoptată la nivelul Camerei Reprezentanților.

Din nefericire, în marea lor majoritate, politicienii români au fost prea ocupați cu treburile zilnice pentru a observa și saluta acest moment excepțional, care întărește relația specială, de parteneriat și prietenie, pe care o avem cu SUA.

Rezoluția adoptată de Camera Reprezentanților pentru celebrarea Centenarului reprezintă, fără îndoială, o dovadă de respect și apreciere pentru țara noastră. Mesajul este cu atât mai important cu cât vine de la partenerul nostru strategic, de la un actor care, în urmă cu 100 de ani, a promovat, prin vocea Președintelui Woodrow Wilson, principiul autodeterminării națiunilor, sprijinind astfel realizarea Marii Uniri.

Cred că avem obligația morală să răspundem acestui tip de mesaje prin acțiuni concrete, care să conducă la întărirea valorilor democratice, şi prin seriozitate, ceea ce, azi, s-ar traduce prin respectarea angajamentelor asumate, pe plan intern şi extern."

În data de 11 decembrie 2018, Camera Reprezentanţilor din Statele Unite ale Americii a adoptat o rezoluţie prin care celebrează Centenarul Marii Uniri, a anunțat ambasadorul României în SUA, George Maior. Documentul a fost iniţiat atât de membri republicani cât şi de democraţi şi menţionează rolul Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia, precum şi sprijinul acordat de Statele Unite în favoarea aspiraţiilor de unitate naţională a românilor.

„În 1918, Statele Unite au sprijinit aspiraţiile României de libertate şi unitate, pe baza celor 14 puncte ale preşedintelui Woodrow Wilson", se arată în rezoluţia Camerei Reprezentanţilor, precizându-se că acest fapt a favorizat „o puternică legătură de prietenie între cele două naţiuni, cimentată de o strânsă legătură a parteneriatului strategic".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
centenar Remus Pricopie Remus Pricopie facebook
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8068
RON
27 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H