Remus Pricopie: Nu putem pune pe prima treaptă interesele comerciale ale editorilor

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat joi, referindu-se la noile manuale şcolare, că nu pot fi puse pe primul loc interesele comerciale ale editorilor.

24 apr. 2014, 09:22
Remus Pricopie: Nu putem pune pe prima treaptă interesele comerciale ale editorilor

Nu putem să punem pe prima treaptă interesele comerciale ale editorilor. Nu putem să ne aplecăm toţi în faţa intereselor comerciale ale editorilor. Nimeni să nu îşi facă speranţa că vom da înapoi„, a spus Remus Pricopie, la o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a precizat că nu este „ministrul editorilor” şi a spus că este ministrul Educaţiei care apără interesele copiilor. „Nu sunt ministrul editorilor, sunt ministrul Educaţiei şi apăr interesele copiilor. Anul acesta vom merge în direcţia în care trebuie să mergem astfel încât la 1 septembrie să avem manuale şcolare noi„, a arătat Pricopie.

Premierul Victor Ponta i-a cerut, miercuri, ministrului Educaţiei, Remus Pricopie, să facă o procedură transparentă de achiziţie a noilor manuale şcolare şi să supună procesul de schimbare dezbaterii publice, astfel încât „aberaţiile” din vechile manuale să dispară. „Am văzut că aţi afişat pe SEAP documentaţia în vederea achiziţionării de noi manuale. E prima dată după 2006 când avem noi manuale. Vreau să vă rog să o facem cât mai transparentă, cât mai multă dezbatere publică, în aşa fel încât tot felul de aberaţii, pe care, pe bună dreptate, oamenii le-au constatat în vechile manuale, să fie îndreptate„, a afirmat premierul în şedinţa de guvern.

Ministrul Educaţiei a precizat că licitaţia începe cu manualele de clasele I şi a II-a. „Avem, din păcate, în sistem manuale aprobate şi în 1991. Ultima licitaţie a fost în 2006. De data aceasta începem cu clasele I şi a II-a. E prima dată când facem licitaţia după ordonanţa 34/2006 şi licitaţia europeană, deci se respectă standardele europene„, a anunţat Pricopie.