Remus Pricopie, rectorul SNSPA, ales preşedinte al Forului Academis Permanant America Latină şi Caraibe – UE

Remus Pricopie, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), a fost ales preşedinte al Forului Academic Permanent America Latină şi Caraibe – Uniunea Europeană, cu prilejul celui de-al treilea Summit academic America Latină şi Caraibe – Uniunea Europeană, desfăşurat în perioada 12-13 aprilie 2018, în Argentina. Această alegere reprezintă o recunoaștere internațională atât pentru SNSPA, cât și pentru învățământul superior românesc.

RomaniaTV.net
13 apr. 2018, 12:27
Remus Pricopie, rectorul SNSPA, ales preşedinte al Forului Academis Permanant America Latină şi Caraibe – UE

Summitul, organizat de Forul Academic Permanent America Latină și Caraibe – Uniunea Europeană și Universitatea Națională din Córdoba, reunește peste 1000 de participanţi din 24 de state şi are loc în cadrul cooperării structurate dintre șefii de stat și guvern ai Uniunii Europene și ai statelor din America Latină și Caraibe (CELAC).

Cooperarea instituțională, la nivel academic, dintre Uniunea Europeană și statele din America Latină și Caraibe a debutat în anul 2013 și vizează consolidarea spațiului de învățământ superior, știință, tehnologie și inovare, considerat una dintre
prioritățile relației UE-CELAC.

Remus Pricopie va prelua conducerea Forului Academic Permanent America Latină și Caraibe – Uniunea Europeană, alături de cei doi vicepreședinți: E.S. Hector Casanueva, reprezentantul permanent al Chile la Organizaţia Mondiala a Comerţului, şi Carlos Quenan, vicepreședinte al Institutului Americilor din Paris.

În anul 2017, Remus Pricopie a fost ales vicepreşedinte al Asociației Internaționale a Universităților (IAU), una dintre cele mai prestigioase organizații internationale, afiliată UNESCO, care reprezinta la nivel global institutiile de învățământ superior.

SNSPA este una dintre universitățile de stat care vor primi mai puțini bani de la buget în urma tăierii, de către Ministerul
Educației, a locurilor de admitere la facultate, la master sau la doctorat.