Remus Pricopie: Se aşteaptă licitaţia pentru achiziţionarea a minimum 600 de microbuze pentru elevi

Publicat: Duminică, 25 August 2013 18:21 // Actualizat: Duminică, 25 August 2013 18:24 // Sursa: RTV.net

Ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că se aşteaptă licitaţia prin care Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va achiziţiona minimum 600 de microbuze pentru transportul elevilor.

Ministrul Remus Pricopie a precizat că s-a lucrat la mai multe variante în privinţa achiziţionării microbuzelor, principala problemă - identificarea banilor - fiind depăşită.

"Problema principală era identificarea banilor şi acum avem şi nişte ordine de mărime. Dacă la microbuze am reuşit să identificăm 76 de milioane (n.r. lei), constataţi că la decontarea navetei vorbim de 140 - 180 milioane. În acest moment a fost adoptată o ordonanţă, microbuzele urmează să fie achiziţionate de Ministerul Dezvoltării, din câte ştim noi, pentru că ne aflăm într-o permanentă comunicare cu ministerul, urmează să fie lansată licitaţia şi noi sperăm să fie achiziţionate un minim de 600 de microbuze. Sigur că va fi o licitaţie şi vom vedea câte vom reuşi să achiziţionăm", a declarat Remus Pricopie.

Ministrul a susţinut că va exista pe agenda Guvernului, într-o şedinţă viitoare, "o reglementare care plafonează sumele decontate pentru transport".

Citeşte şi BACALAUREAT 2014. Precizările ministrului Remus Pricopie privind examenul de maturitate

El a spus că în ultimii ani sumele decontate transportatorilor pentru abonamentele elevilor au crescut de la aproximativ 40 de milioane lei în urmă cu doi - trei ani, la 140 de milioane lei în urmă cu un an.

"Estimarea pentru anul acesta, dacă mergem în acest ritm, ar fi de 180 de milioane. (...) Această măsură care a fost menită să vină în sprijinul elevilor, de fapt constatăm că este în sprijinul transportatorilor. Noi considerăm, nu avem suficiente date pentru a acuza, dar noi considerăm că toate aceste situaţii trebuie să le verifice instituţiile specializate, de aceea am trimis documentaţia către Ministerul de Finanţe, către Consiliul Concurenţei, către alte instituţii ale statului şi aşteptăm să vedem dacă se justifică aceste valori extrem de mari sau nu. Până atunci, într-o ordonanţă simplă, care se adoptă săptămâna viitoare, Ministerul de Finanţe a propus şi noi suntem de acord să se introducă plafoane pentru fiecare interval de distanţă, pentru kilometru. Aceste plafoane nu sunt la valoarea minimă, sunt la o valoare realistă, în felul acesta, cu aceeaşi sumă de bani, vom putea sprijini mult mai mulţi elevi, urmând ca firmele care practică astfel de tarife să fie verificate", a apreciat ministrul.

Citeşte şi Pricopie: Am cerut deblocarea a 30 de milioane de lei pentru decontarea transportului elevilor

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8297
RON
31 Mar
noapte 3 °
zi 5 °
Ultimele joburi adaugate
24 H