Remus Pricopie: SNSPA va finanţa din venituri proprii locurile tăiate arbitrar de către Ministrul Educaţiei

Remus Pricopie, rectorul Şcolii Naționale de de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), susține, într-un mesaj postat pe pagina personal de Facebook, că instituția pe care o conduce a luat decizia de a finanţa din veniturile proprii locurile tăiate arbitrar de către Ministerul Educaţiei, Valentin Popa.

RomaniaTV.net
28 iun. 2018, 14:43
Remus Pricopie: SNSPA va finanţa din venituri proprii locurile tăiate arbitrar de către Ministrul Educaţiei

„Ca urmare a faptului că ministrul Educaţiei, Valentin Popa, îşi menţine decizia arbitrară de a diminua numărul de locuri bugetate alocate celor mai căutate universităţi din România, am luat decizia ca la SNSPA să oferim o şansă tinerilor care vor să înveţe.

Vom scoate la concursul de admitere de anul acesta acelaşi număr de locuri ca în anul 2017, vom suplimenta numărul locurilor cu finanţare de la bugetul de stat, alocate de Ministerul Educaţiei, cu 15 locuri pentru studiile universitare de licenţă, respectiv 150 de locuri pentru studiile universitare de masterat, acestea fiind finanţate din veniturile proprii ale universităţii. Totodată, vom acorda şi anul acesta, în afara cifrei de şcolarizare finanţate de la buget, 9 locuri cu scutire de taxă de şcolarizare absolvenţilor cu diplomă de bacalaureat proveniţi din centrele de plasament”, susține Remus Pricopie.

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) scoate la concurs 750 de locuri fără taxă la cele 9 programe de studii universitare de licenţă şi 885 de locuri fără taxă pentru cele 58 de programe de masterat, ca urmare a deciziei Senatului universităţii de a finanţa din veniturile proprii locurile tăiate arbitrar de către Ministerul Educaţiei, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.