Renaşterea lui Chelsea. Calificare dramatică în sferturile Ligii Campionilor

Londonezii au obţinut a treia victorie consecutivă în mandatul lui Roberto Di Matteo. În manşa retur a partidei cu Napoli, din Liga Campionilor ei au marcat golul calificării în minutul 105.

RomaniaTV.net
15 mart. 2012, 06:55
Renaşterea lui Chelsea. Calificare dramatică în sferturile Ligii Campionilor

Real Madrid şi Chelsea sunt formaţiile care completează tabloul sferturilor de finală ale Champions League. Dacă misiunea madrilenilor a fost una ceva mai uşoară, prin prisma rezultatului de egalitate înregistrat în prima manşă, la Moscova, londonezii trebuiau să câştige la o diferenţă de cel puţin două goluri pentru a o elimina pe Napoli.

Meciul de pe Stamford Bridge a început perfect pentru trupa lui Roberto Di Matteo, iar Didier Drogba a reuşit să deschidă scorul în minutul 26, din centrarea lui Ramires. La două minute de la reluare, John Terry a majorat avantajul lui Chelsea, iar la scorul de 2-0 trupa lui Roberto Di Matteo era calificată în sferturi.

Bucuria a durat însă doar şapte minute, fiindcă Gökhan Inler l-a învins pe Petr Cech cu un şut din afara careului. Până la final, Chelsea a făcut eforturi disperate pentru a duce meciul în prelungiri şi a reuşit asta graţie golului marcat de Frank Lampard, din penalty, în minutul 74.

Lovitura de graţie a dat-o sârbul Branislav Ivanovici, care a marcat pentru 4-1 în ultimul minut al primei reprize de prelungiri, iar Chelsea este în sferturile Champions League, pentru a cincea oară în ultimii şase ani.