Renate Weber critică rezoluţia adoptată în PE împotriva României şi raportul MCV

Renate Weber, europarlamentar ALDE, a declarat, sâmbătă, că rezoluţia adoptată în Parlamentul European, precum şi raportul MCV sunt "documente superficiale", adăugând că prezentările sunt "nu doar părtinitoare, ci chiar fundamental greşite".

17 nov. 2018, 17:06
Renate Weber critică rezoluţia adoptată în PE împotriva României şi raportul MCV

Renate Weber a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută la Poiana Braşov, că a realizat o analiză asupra rezoluţiei adoptate în Parlamentul European împotriva României, dar şi a MCV-ului.

„Din păcate şi rezoluţia care a fost adoptată de Parlamentul European, dar şi raportul MCV sunt documente care sunt superficiale. În ciuda faptului că la nivelul Comisiei Europene, în mod normal există delegaţii care vin în ţară, care primesc informaţii, se întâlnesc cu tot felul de parteneri din ţară, prezentările pe care le-am văzut în acest raport sunt nu doar părtinitoare, dar chiar sunt fundamental greşite”, a spus Renate Weber.

Dăncilă, în prima şedinţă de Guvern după raportul MCV şi rezoluţia PE: Sunt dezamăgită şi cer egalitate pentru ţara mea

Europarlamentarul ALDE a mai adăugat că este criticat CSM-ul „pentru că nu a numit o anumită persoană la Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie”.

Renate Weber a mai precizat că, prin legile justiţiei, ministrul Justiţiei nu mai are posibilitatea de a exercita acţiunea disciplinară, lucru explicat şi de CSM, de aceea ea este de părere că cineva „dezinformează programatic Comisia Europeană”.