Renault pregătește maşina de 3.000 de euro

Directorul general al Renault, Carlos Ghosn, a declarat, la inaugurarea uzinei de la Tanger, din Maroc, că grupul lucrează la o platformă mai ieftină decât cea pe care este construit Logan.

RomaniaTV.net
10 feb. 2012, 11:56
Renault pregătește maşina de 3.000 de euro

„Lucrăm la o platformă pentru vehicule ultra low-cost, o maşină care va fi mai ieftină decât Logan” a declarat Ghosn, spunând şi că noul model va fi produs mai devreme de 2016, potrivit presei franceze.

Maşina va fi destinată în special pieţelor din India, Africa şi unele ţări ale Americii latine, a spus Ghosn, care a exclus posibilitatea unzui vehicul pe această platformă pentru piaţa europeană, din cauza reglementărilor mult mai dure de pe această piaţă.

Deşi Ghosn nu a specificat vreun preţ, surse apropiate situaţiei vorbesc despre un preţ în jurul a 3.000 de euro. Va fi cel mai probabil un produs al alianţei Renault-Nissan, şi, dacă în Franţa se vorbeşte despre un preţ de 2.500 de euro, în Japonia sursele indică valori de 3.500 de euro.

Constructorul francez va face o astfel de maşină pentru că a identificat nevoia unui nou tip de maşină. „Oferta de azi nu e suficientă. Trebuie să mai coborâm pentru a crea o ofertă suplimentară. Această platformă cu costuri foarte mici va genera un nou tip de cerere. În India, sunt doar 30 de maşini la 1.000 de locuitori, faţă de 500 în ţări ca Portugalia sau 800 în Statele Unite. Vom putea să creştem vânzările” a spus Ghosn.