Renii lui Moş Crăciun vor străluci noaptea pentru a nu fi accidentaţi de maşini

Publicat: Miercuri, 19 Februarie 2014 17:04 // Actualizat: Miercuri, 19 Februarie 2014 17:11 // Sursa: romaniatv.net

Crescătorii de reni din Laponia finlandeză, regiune în care se spune că ar trăi Moș Crăciun, testează un mijloc de a face ca renii să lucească în cursul nopții pentru a nu fi striviți de mașini.

Foto: ANNE OLLILA — AP

Asociația crescătorilor a informat AFP că a stropit 20 de animale cu o substanță reflectorizantă pentru ca șoferii să le poată vedea mai bine în întuneric, scrie Agerpres.

"Sperăm ca experimentul să fie suficient de util pentru a putea folosi această substanță în toată regiunea și pe toți renii, atât cei tineri, cât și cei bătrâni", a explicat președinta asociației, Anne Ollila.

Renii parcurg distanțe mari în întunericul nopții polare pentru a găsi mâncare, fără a se sinchisi în mod special de circulația automobilelor, care s-a intensificat odată cu turismul.

Laponia finlandeză atrage zeci de mii de vizitatori străini iarna, veniți să descopere satul lui Moș Crăciun de la Rovaniemi, cel mai mare oraș din regiune.

Potrivit lui Anne Ollila, între 3.000 și 5.000 de accidente au loc anual, mai periculoase pentru reni decât pentru șoferi.

Sunt testate două lichide pentru vaporizat, unul care rezistă pe lemn, altul destinat blănurilor, utilizabil pe umiditate. Dacă testele vor fi pozitive, șoferii vor începe să vadă numeroși reni sclipind în urma campaniei de cosmetizare care va începe în toamnă.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 feb 18:12
... on February 19, 2014
Crescătorii de reni din Laponia finlandeză, regiune în care se...
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H