Preoţii acuzaţi de şantaj în cazul fostului episcop al Huşilor, condamnaţi la închisoare cu executare. Decizia este definitivă

Publicat: Joi, 14 Martie 2019 13:26 // Actualizat: Joi, 14 Martie 2019 13:26 // Sursa: romaniatv.net

Trei preoţi, acuzaţi în cursul anului 2017 că l-au şantajat pe fostul episcop Corneliu Bârlădeanu, au fost condamnaţi joi, de către magistraţii de la Curtea de Apel Iaşi, la închisoare cu executare, sentinţa fiind una definitivă, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Diana Micu Cheptene.

Jitaru Sebastian Cristi, fost preot arhimandrit la Catedrala Episcopală Huşi, a primit o pedeapsă de 3 ani şi şase luni în regim de detenţie, iar Damian Gheorghe, fost preot de caritate la Spitalul Judeţean Vaslui şi Bumbu Răzvan Mihail, fost preot paroh la Parohia Văleni, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare, cei trei primind şi interdicţia de a profesa ca preoţi pe o perioadă de cinci ani.

Ei au fost reţinuţi pe data de 15 iunie 2017, fiind acuzaţi de şantaj. Ulterior, aceştia au fost plasaţi în arest la domiciliu şi eliberaţi sub control judiciar.

În luna octombrie a anului trecut, cei trei au fost condamnaţi de magistraţii de la Tribunalul Vaslui la închisoare cu suspendare.

De asemenea, instanţa le-a interzis celor trei dreptul de a fi aleşi în funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a fi preoţi. Celor trei le-a fost fixat un termen de supraveghere de trei ani începând cu data rămânerii definitive a hotărârii, inculpaţii fiind, totodată, obligaţi la plata unor amenzi penale şi la efectuarea de muncă neremunerată, în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 zile.

Un scandal a izbucnit în iunie 2017 la Episcopia Huşilor, când Corneliu Bârlădeanu, pe atunci episcop al Huşilor, a reclamat la DNA că este şantajat de trei preoţi care i-ar fi cerut bani sau funcţii pentru a nu face publică o înregistrare în care prelatul ar apărea în timp ce întreţinea raporturi sexuale cu o persoană despre care se crede că era un elev de la Seminarul Teologic Huşi, actualmente preot într-o parohie din judeţul Vaslui.

Episcopia Huşilor a decis ca cei trei preoţi acuzaţi de şantaj să nu mai aibă dreptul de a sluji, până la finalizarea în instanţă a cazului, iar la scurt timp, Mitropolia Moldovei i-a solicitat şi episcopului acuzat că ar fi întreţinut relaţii homosexuale să nu mai slujească Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe bisericeşti.

Fostul episcop al Huşilor, pe numele de mirean Corneliu Onilă, s-a retras din funcţie în luna august a anului 2017 şi se află la Mănăstirea Văratec.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 mar 14:34
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
____________ &
Ce vă face la Văratec,
ăsta așa de copt, tomnatec...
... În slujba dormitorului
Nicidecum a Domnitorului!?!?

Că auzii, că-n mânăstiri
sânt tot astfel de povestiri
... Că Raiului i-au ras toți plopii
Bordel făcându-l ăștia... SCROFII!


Și...
Cum nu i-am mirosit
... De parcă nu m-am îngrozit
INTERLOPII ascunși acolo
... călugării, auzi, DE SOLO

Tratează măicuțele...
Și pe-alea finuțele
Ca curve!... Că le stau puțele!

Sânt și-acolo, că-s FEMEI
CARNE pentru mititei!

Dacă nu mă credeți, pe GOOGLE le găsiți
Ca să vedeți unde-am ajuns cu popii ăștia
,
în numele SATANEI dichisiți!
1
EUR
4.8079
RON
26 Feb
noapte 3 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H