Reparaţiile la blocul afectat de explozia din judeţul Iaşi vor dura minim două luni

Reparaţiile la apartamentele din blocul afectat de explozie vor dura cel puţin două luni, pentru că "unele locuinţe sunt distruse mai rău ca la un cutremur", a declarant primarul localităţii ieşene Holboca, Gheorghe Ştefurac, citat de MEDIAFAX.

26 feb. 2012, 16:21
Reparaţiile la blocul afectat de explozia din judeţul Iaşi vor dura minim două luni

Gheorghe Ştefurac a spus că au fost afectate toate cele 17 apartamente din blocul în care s-a produs explozia, precum şi alte şase locuinţe dintr-un bloc aflat în apropiere.

Potrivit primarului localităţii Holboca, trei dintre apartamente sunt distruse aproape în totalitate.

„Sunt plafoane prăbuşite, instalaţia electrică este distrusă, mobila la fel. Unele locuinţe sunt distruse foarte urât, mai rău ca la cutremur. Reparaţiile o să dureze cel puţin două luni”, a declarat, duminică, Gheorghe Ştefurac.

Reparaţiile vor fi făcute de autorităţile locale.

Autorităţile spun că locatarii din blocul respectiv nu se vor putea întoarce prea repede în locuinţe, aceştia fiind obligaţi să doarmă, câteva săptămâni, fie la rude sau prieteni, fie într-un apartament de serviciu pus la dispoziţie de Poliţia din localitate.

Consiliul Local Holboca a decis să ajute familiile afectate de explozie cu 30.000 de lei.

Luni dimineaţă, specialişti din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcţii vor face expertiza tehnică a apartamentelor, pentru a stabili cu exactitate valoarea pagubelor.

Potrivit primarului din Holboca, locatarii blocului respectiv i-au spus că nu-l vor mai primi înapoi în imobil pe proprietarul apartamentului în care s-a produs explozia, oamenii acuzându-l pe bărbat că a provocat intenţionat deflagraţia, prin lăsarea nesupravegheată a aragazului.

Un bărbat a fost rănit, iar 16 apartamente au fost avariate, sâmbătă dimineaţă, în urma unei explozii care a avut loc într-un bloc cu patru etaje din cartierul ieşean Dancu, care ţine de comuna Holboca.

În urma deflagraţiei, locatarii au fost evacuaţi, iar zona a fost împrejmuită.