Repartitoarele din apartamente, RECLAMATE la Parlament şi la Comisia Europeană

Problema repartitoarelor a fost reclamată la Parlament, Comisia Europeană dar şi la Avocatul Poporului. Asociaţia pentru Protecţia Consumatorului cere acestor instituţii să interzică folosirea repartitoarelor pentru că se creează o inechitate: unii aleg să închidă caloriferele, iar vecinii lor ajung să plătească mai mult la căldură.

27 ian. 2015, 13:03
Repartitoarele din apartamente, RECLAMATE la Parlament şi la Comisia Europeană

Reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorului susţin că datele inregistrate de repartitoare pot fi fentate. Atat prin oprirea lor, cat si prin demontarea sau racirea acestor aparate, fapt ce influenteaza contorizarea.

„Cazurile sunt diferite, sunt cazuri unde cei cu repartitoare folosesc caldura mediu in apartament si platesc cat plateste un apartament fara repartitoare cu caldura la maxim, sunt persoane care lasa repartitorul la minim si platesc putin, dar aici afecteaza si celelalte apartamente din extremitatea apartamentului respectiv. Prin incalcarea uor reguli de baza, apar inechitati. Aceste nemultumiri in masa fata de care statul prin ANRSC care este singurul vinovat, nu Parlamentul, nu CCR, nu Guverul, ANRSC-ul, autoritatea mandatata de statul roman sa rezolve aceasta problema”, a explica Eugen Berceanu, un administrator de bloc.

Economie pentru unii şi facturi uriaşe pentru alţii. Din cauza celor care închid caloriferele, vecinii lor trebuie să plătească pentru a suplini lipsa de caldură. Şi structura blocului are de suferit.

Odata ajunsa pe masa Avocatului Poporului aceasta sesizare legata de repartitoare poate ajunge şi la Curtea Constituţională.

CITEŞTE ŞI Repartitoarele ar putea fi INTERZISE