Repartizare computerizată 2022. Care a fost ultima medie de admiterea la liceele militare 2022

Ministerul Educaţiei a publicat luni, 4 iulie, rezultatele inițiale ale repartizării în licee militare din 2022.

04 iul. 2022, 15:42
Repartizare computerizată 2022. Care a fost ultima medie de admiterea la liceele militare 2022

Repartizare computerizată 2022. Au fost afișate rezultatele la admiterea la liceele militare 2022. La fel ca la examenele naţionale, rezultatele sunt publicate cu anonimizarea numelui și a prenumelui candidaților. Se ştie judeţul de provenienţă al candidatului, notele primite şi colegiul la care a fost repartizat. Fiecare candidat poate afla liceul militar la care a fost admis în funcţie de codul unic primit.

Până marți, 5 iulie, ora 16.00, candidații admiși își confirmă sau renunță, după caz, la locul de la colegiul militar la care a fost admis. Candidații care sunt declarați ,,ADMIS” în învățământul liceal militar confirmă locul ocupat prin transmiterea pe adresa de e-mail a colegiului a unei cereri de înscriere în colegiu. În cazul în care cererea nu este trimisă înapoi în termenul prevăzut, candidatul se consideră „ELIMINAT” și va fi exclus din procesul de repartiție computerizată pentru colegiile naționale militare.

Citeşte şi: REPARTIZARE COMPUTERIZATĂ 2022. Cum se face Admitere Liceu 2022

MEDIA FINALĂ DE ADMITERE se calculează astfel:

MFA = 0,2 x MA+0,8 x NP

unde:

MFA = media finală de admitere

MA = media de admitere calculată potrivit formulei stabilite în anexa 2 la Ordinul ministrului educaţiei şi cercetării  privind organizarea şi desfăşurarea admiterii în învăţământul liceal de stat pentru anul şcolar 2021-2022, nr. 5457/2020, adică:

MA = 0,2 x ABS + 0,8 x EN

unde: MA = media de admitere; ABS = media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; EN = media generală obținută la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a

NP = nota la proba de verificare a cunoştinţelor la disciplinele Matematică şi Limba şi literatura română susţinut în colegiu

Citeşte şi: A fost publicată ierarhia mediilor de admitere la liceu 2022. Elevii îşi pot face calcule pentru admitere la liceul dorit

Repartizare computerizată 2022. Care a fost ultima medie de admitere la liceele militare

În România funcţionează cinci colegii naționale militare. Este vorba despre Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”  Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova şi Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța.

În total 600 de elevi au fost declaraţi admişi conform primelor ale repartizării în licee militare din 2022.

VEZI Rezultatele inițiale ale repartizării în licee militare.

La Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, cea mai mare medie de admitere a fost 10 (un elev din Bacău, iar ultima medie de admitere a fost 8.43 (un candidat din Argeş).

Vezi aici repartizarea computerizată 2022 la Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova.

La Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, cea mai mare medie de admitere a fost în acest an 9,95 (doi candidați, din Cluj și Mureș). Ultima medie de admitere este 8,12 (candidați din Vrancea, Suceava și Gorj). Dintre cei 120 candidați admiși, 17 sunt din județul Alba (11 băieți, 6 fete), potrivit alba24.ro.