Replica cu care Regina Elisabeta a II-a l-a umilit pe Vladimir Putin GALERIE FOTO

Regina Marii Britanii a avut de-a lungul timpului mai multe întâlniri cu Vladimir Putin, una dintre cele mai interesante petrecându-se în 2003, la patru ani de când Putin preluase puterea la Kremlin.

08 sept. 2022, 22:04

Preşedintele Vladimir Putin a întârziat la întâlnirea cu Regina Elisabeta a II-a, ajungând nervos la Palatul Buckingham, cu 14 minute întârziere, lucru ce încalcă grav protocolul, dar suverana Marii Britanii nu a lăsat gestul netaxat.

Chiar dacă nu a lăsat să se vadă că este deranjată, Regina a prins din zbor un moment favorabil şi a servit o replică prin care l-a umilit pe preşedintele rus Vladimir Putin.

David Blunkett, care era ministrul de interne la acea vreme, a declarat pentru BBC că în timpul vizitei patrupedul  său a reacţionat dur în faţa lui Putin, fapt ce l-a stânjenit, dar i-a servit Reginei o oportunitate perfectă pentru a-l taxa pe preşedintele rus.

Citeşte şi: Primul mesaj al lui Charles în calitate de nou rege al Marii Britanii. Suveranul ar putea abdica în următoarele zile în favoarea Prinţului William

„Singura dată când l-am întâlnit pe Vladimir Putin a fost în 2003, când a venit într-o vizită oficială, iar câinele meu de atunci a lătrat foarte tare”, a mărturisit el.  „Mi-am cerut scuze reginei, pentru că ea era gazda.

„Îmi pare rău Majestate că latră câinele”, i-am spus.

Ea a avut însă o replică neaşteptată: „Câinii au instincte interesante, nu-i aşa?””, a declarat Blunkett.

Potrivit The Mirror, prin această remarcă Regina a încălcat protocolul, deoarece suverana trebuie să fie „strict neutră în ceea ce priveşte chestiunile politice”.

Între cei doi au existat însă şi alte controverse. În 2014, regina a fost aşezată departe de Putin la o comemorare în Normandia. Acest lucru s-a petrecut la câteva luni după ce prinţul Charles ar fi comparat conducerea lui Putin cu regimul nazist.

Citeşte şi: Mihai Şora, după moartea reginei Elisabeta: Dumnezeu s-o odihnească în pace și lumină!

Regina Elisabeta a ll- a a murit joi după -amiază, la reşedinţa sa de la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, a anunţat Palatul Buckingham. „Moartea dragei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de mare tristeţe pentru mine şi pentru toţi membrii familiei mele”, a transmis, într-un comunicat oficial, noul suveran al Marii Britanii. Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc, cel mai probabil, în cea de-a zecea zi de la decesul său, după cinci zile de priveghi. Între timp, va avea loc proclamarea oficială a Regelui Charles, chiar a doua zi după deces, iar acesta va avea deja o serie de atribuţii şi deplasări pentru a primi condoleanţe, transmite The Guardian.